Buna ziua,
va rog sa-mi dati un sfat: am o locuinta in care sta mama mea.Contractul de furnizare gaze naturale este pe numele meu.Totul a fost in regula pina zilele trecute cind s-a facut o verificare de E-On gaz si reprezentatii ii spunei mamei ca trebuie sa modificam noi reteaua de gaz si sa scoatem contorul afara(este intr-un hol de lemn , inchis,dar se poate citi de afara contorul)Prin acest hol trece conducta de gaz pt. intreaga curte,unde locuiesc 5 familii,ne-am aratat dispusi sa le dam voie sa-si schimbe E-ON cum vrea instalatia pt. toata lumea,noi sustinind ca nu este treaba noastra sa umblam la aceasta conducta.Pe noi ne priveste instalatia de la contor pina in casa la soba noastra,pe care nu avem motive sa o modificam.Ne ameninta ca ne inchide gazul daca nu facem modificarea.Pt. ca aceste costuri sunt f. mari pt. noi si nu credem ca este treaba noastra,conducta fiind una de peste 2 toli,ce trebuie sa facem?Cui sa ne adresam ca sa nu mai avem probleme?Casa este de peste 80 ani,curte comuna,asa a fost facuta instalatia de la inceput,noi nu am modificat nimic ,asa am cumparat in urma cu 6 ani locuinta.Cum sa procedam?Va multumesc
Se pare ca motivele invocate sunt legale ,deoarece conducta de gaze trece printr-o incapere usor inflamabila (datorita componentei constructiei, lemnul)
Este o problema ,probabil legata de pericolul unui incendiu.
Toti trebuie sa mutati contoarul , daca observatia firmei se refera la cele aratate mai sus.
Vedeti in contract in a cui sarcina cade remedierea acestei situatii.
Multumesc mult de raspuns,dar conducta principala de gaz pt. toti locatarii este pe peretele casei,holul e inchis cu fier cornier si geam doar pe partea opusa conductei,jos,este lemn.Dar asa a fost dintotdeauna,nu inteleg#-o ,de ce sa fac eu o noua instalatie! Sa faca E-ON gaz,ca le apartine conducta,ca in contractul de furnizare scrie ca de la contor la receptor instalatia apartine locatarului.Nu stiu ce sa cred despre lucratorii care fac aceste verificari: sunt rau intentionati,vor sa rida de o baatrina,sau nu cunosc legea!Cred ca am sa apelez la protectia consumatorului daca continua si sicanele. O seara buna si multumesc
Contoarul se afla pe "teritoriul" unui cosumator.
Incercati sa formulati o sesizare catre protectia consumatorului , desi cred ca vi se vor opune normele PSI