avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA se contabilizeaza ajustarea baza TVA la firma aflata ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

se contabilizeaza ajustarea baza TVA la firma aflata in inactivitate temporara?

buna ziua
as vrea sa stiu daca se contabilizeza suma rezultata din ajustarea bazei de TVA deduse pentru marfuri privind anularea ,din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA ca urmare a starii de inactivitate temporara a societatii.
Suma am inscris-o in ultimul decont de TVA depus inainte de anularea inregistrarii in scopuri de TVA asa cum prevede orin ANAF art.153 din CF si am achitat-o.
La finante apare suma in fisa contribuabil si plata efectuata
Va multumesc anticipat ptr.raspuns
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 16:21, 13 Mai 2011
da binenteles, inregistrati ajustarea si plata TVA si in evidenta societatii,in contabilitate , cu atat mai mult cu cat a-ti facut demersurile legale pentru ajustare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva in cazul anularii inregistrarii in scopuri de tva adela79 adela79 Am o rugaminte. Avem o societate platitoare de TVA, cu activitatea suspendata la Registrul Comertului incepand cu data de 01.07.2009. Zilele acestea ne vine de ... (vezi toată discuția)
Devin platitor de tva daca vand un teren la 36000 euro? DiaD DiaD Daca am firma suspenda si reiau activitatea sa pot vinde un teren si cladirea aferenta cu 36000 euro devin platitor de tva? Terenul se vinde cu tva sau ... (vezi toată discuția)
Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? OanaLH OanaLH Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? Nu am inteles exact daca fac ajustare doar pt mijloace fixe ... (vezi toată discuția)