avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Devin platitor de tva daca vand un teren la 36000 euro?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Devin platitor de tva daca vand un teren la 36000 euro?

Daca am firma suspenda si reiau activitatea sa pot vinde un teren si cladirea aferenta cu 36000 euro devin platitor de tva?
Terenul se vinde cu tva sau fara?
Daca e cu tva, cine plateste la stat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:06, 20 Februarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Inainte de suspendare firma era inreg in scopuri de tva? Daca raspunsul este da: pe perioada de suspendare se anuleaza din oficiu inreg in scopuri de tva, la reluarea activ existind obligativitatea inreg in scopuri de tva.
Obiectul de activitate este comert cu produse de uz gospodaresc si inaintea suspendarii a fost platitoare de tva. Cum pot proceda?
La reluare activ trebuie sa va inreg in scopuri de tva.
Vinzarea cladirilor care nu sint noi este scutita de tva cf art 141, alin 2, lit f. In acest caz se face ajustare tva dedus la achizitia cladirii cf art 149. Se poate opta pt taxarea operatiunii de vinzare prin depunerea unei notificari la finante, caz in care nu se mai face ajustarea.
In cazul in care se opteaza pt taxare, cumparatorul va achita val cu tva a facturii, iar acel tva se achita de catre vinzator (tva-ul de plata din decontul de tva).

Oricum dvoastra ar fi trebuit sa faceti ajustarea tva dedus la achizitia cladirii in momentul in care s-a suspendat activitatea cf art 149.

Ajustarea se face numai daca la achizitie s-a dedus tva. Daca nu, atunci nu aveati ce ajusta nici la suspendare, vindeti fara tva (neavind ce ajusta).
Daca, conform art 141, facturez fara tva, mai sunt obligata sa ma inregistrez ca platitor de tva?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Ajustare tva in cazul anularii inregistrarii in scopuri de tva adela79 adela79 Am o rugaminte. Avem o societate platitoare de TVA, cu activitatea suspendata la Registrul Comertului incepand cu data de 01.07.2009. Zilele acestea ne vine de ... (vezi toată discuția)
Lichidare societate happytree happytree Un SRL cu asociat unic a avut suspendata activitatea pe 3 ani respectiv pana in iunie 2012.Pe perioada suspendarii i s-a anulat codul de inregistrare in ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva in cazul suspendarii activitatii ronaldinia21 ronaldinia21 Am o rugaminte. Avem o societate platitoare de TVA, cu activitatea suspendata la Registrul Comertului incepand cu data de 01.09.2010 si isi reia activitatea in ... (vezi toată discuția)