avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Post desfiintat - somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Post desfiintat - somaj

Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti,dupa cat timp de lucru pot beneficia de ajutorul de somaj?Dupa 12 luni?Si daca am avut intrerupere?Sau daca am lucrat la mai multe firme in 12 luni fara intrerupere?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:07, 13 Mai 2011
1. Una din conditiile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj este ca in cele 24 de luni anterioare depunerii actelor la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni cotizate la somaj.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
3. Stagiu minim de cotizare la somaj, pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj, este de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Somaj cornelia1986 cornelia1986 daca am lucrat la o firma din decembrie 2010 pana in aprilie 2012 si am plecat cu demisie,am stat 2 luni acasa si m-am reangajat la o firma cu contract de ... (vezi toată discuția)
Somaj ManeaMonica ManeaMonica Buna ziua! As dori sa stiu daca se beneficiaza de somaj si cate luni , in conditiile in care in ultimile 12 luni angajatul a avut o intrerupere de 3 zile , si ... (vezi toată discuția)