avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la calitatea de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la calitatea de mostenitor

Tatal meu mai are trei copii dintr-o a doua casatorie. Exista posibilitatea legala ca eu sa renunt la mostenirea ce mi-ar reveni la succesiune (sau la calitatea de mostenitor rezervatar) acum cand el este in viata? Ce ar trebui sa fac?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cnna68 , utilizator 22:19, 13 Mai 2011
Cititi art. 695-703 din Codul civil, dupa care consultati un notar.
Renuntarea dv nu are valoare, pentru ca nu sunteti mostenitor. Aceasta calitate o dobanditi in momentul mortii tatalui. Deci nu aveti la ce renunta.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
elena138, utilizator
Si chiar nu pot face nimic?
Se pare ca Nu.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
calitatea de mostenitor rezervatar are efecte juridice doar dupa ce decesul tatalui dvs. in acel moment puteti da declaratie de renuntare.pana atunci nu puteti face nimic in acest sens.

Alte discuții în legătură

Mostenire carmenbonciu carmenbonciu locuiesc intr-un apartament cu 3 camere.exista un contract vanzare cumparare intre mine si tatal meu facut in 1995, cu habitatie viagera pentru tatal meu.eu am ... (vezi toată discuția)
Pot exista 3 uzufructuari in acelasi timp? Bogdan_P Bogdan_P Buna ziua! Tatal meu a decis sa imi doneze mie si sorei mele 10% din apartamentul nostru, si sa facem clauza de uzufruct viager pentru fiecare dintre noi 3 ... (vezi toată discuția)
Proprietari dupa testament carmen ala carmen ala Parintii mei vand cu clauza de uzufruct casa unui frate. Fratele lasa prin testament casa la doi nepoti. Fratele moare, dar dintre parinti, tatal inca ... (vezi toată discuția)