Bună ziua, am următoarea intrebare:
Se poate cumula pensia anticipata partiala cu venituri realizate in baza Legii Zilierilor, având în vedere că pentru acestea nu se prevede plata CAS???
Vă multumesc anticipat:help:
Faptul ca veti lucra ca zilier potrivit legii care a intrat acum in vigoare nu va da vechime in munca si nici vechime pentru pensie, nici pentru sanatate. Ce se plateste e doar un impozit pe venit.
1. In concluzie la ce a spus @george_neagu: puteti sa cumulati pensia anticipata partiala cu venituri din activitatea de zilier.
2. Dar fiind o chestiune noua sunt sigur ca va da batai de cap Casei de Pensii si de aceea cred ca ar fi bine sa intrebati si acolo sa vedeti ce va raspunde.
Limita de varsta la 65 de ani.Anticipat sau anticipat partial la 60 de ani.Conditia de stagiu pentru anticipat este de 43 de ani,fara stagiu asimilat.Pentru anticipat partial conditia de stagiu este de 35 de ani,fara stagiu asiimilat.
Pensie anticipata
miha0980
Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum as putea sa -l pensionez pe tatal meu care are varsta de 58 ani impliniti si 40 ani in campul muncii. As ... (vezi toată discuția)