avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia anticipata partiala si Legea zilierilor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia anticipata partiala si Legea zilierilor

Bună ziua, am următoarea intrebare:
Se poate cumula pensia anticipata partiala cu venituri realizate in baza Legii Zilierilor, având în vedere că pentru acestea nu se prevede plata CAS???
Vă multumesc anticipat:help:
Faptul ca veti lucra ca zilier potrivit legii care a intrat acum in vigoare nu va da vechime in munca si nici vechime pentru pensie, nici pentru sanatate. Ce se plateste e doar un impozit pe venit.
1. In concluzie la ce a spus @george_neagu: puteti sa cumulati pensia anticipata partiala cu venituri din activitatea de zilier.
2. Dar fiind o chestiune noua sunt sigur ca va da batai de cap Casei de Pensii si de aceea cred ca ar fi bine sa intrebati si acolo sa vedeti ce va raspunde.
Daca tatal meu are varsta de 58 de ani si peste 30 de ani in campul muncii poate solicita pensionarea anticipata?
Limita de varsta la 65 de ani.Anticipat sau anticipat partial la 60 de ani.Conditia de stagiu pentru anticipat este de 43 de ani,fara stagiu asimilat.Pentru anticipat partial conditia de stagiu este de 35 de ani,fara stagiu asiimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta buiavasi buiavasi un barbat nascut in ian 1951 cu o vechime de peste 40 ani se poate pensiona pt lim. varsta in conditiile legii 263? multumesc (vezi toată discuția)
Pensie anticipata miha0980 miha0980 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum as putea sa -l pensionez pe tatal meu care are varsta de 58 ani impliniti si 40 ani in campul muncii. As ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie laura12345 laura12345 Buna ziua, Tatal meu este nascut in luna oct 1955 si are 35 de ani vechime. Va rog sa imi specificati camd anume se poate pensiona anticipat si la limita de ... (vezi toată discuția)