Această chitanţă de mână a fost încheiată între noi părţile, D.D.A, cu domiciliul în Tulcea, strada Mărgăritarului nr. 57 A, identificat prin buletinul de identitate seria GK nr 127089 şi M.A.M, cu domiciliul în Bucureşti, strada Virtuţii, nr.67, identificat prin buletinul de identitate seria D.E nr. 14768, şi prin acest act primul îi dă celui de al doilea de bună voie şi nesilit de nimeni, în deplinătatea facultăţilor mintale, autoturismul marca FORD ESCORT, fabricat în 1984, serie şasiu WRR 4567321480, fără ca primul să primească ceva bani ca preţ.
Subsemnatul D.D.A declar că autoturismul este proprietatea mea, aşa cum reiese din actele de proprietar şi este liber, pentru că nu l-am pus ca garanţie pentru vreun împrumut bănesc.
De asemenea, odată cu actele maşinii dau numitului MA.M şi autoturismul spre bună stăpânire de către acesta, pentru ca să fiu pomenit de urmaşi ca un om generos.
Subsemnatul M.A.M iau de Ia D.D.A acest autoturism fără ca să impun lui D.D.A vreun fapt imputabil în legătură cu bunul pe care îl primesc.
De asemenea, subsemnatul M.A.M declar că nu am depus nici o viclenie pe lângă D.D.A spre a-mi da mie acest bun, ci mi l-a dat dintr-un sentiment omenesc de bunătate.
Drept pentru care s-a încheiat prezentul act, în trei exemplare, din care unul a fost dat spre păstrare martorului ales de către noi, T.R, şi celelalte două au fost luate de către noi.
D.D.A M.A.M
Semnat indescifrabil Semnat indescifrabil
AS DORI SA STIU DACA ACEASTA CHITANTA DE MANA ESTE VALABIL INCHEIATA SI DACA NU,DIN CE MOTIV? CE SANCTIUNE DE DREPT CIVIL INTERVINE? CREDETI CA ESTE POSIBILA O APLICATIE A PRINCIPIULUI CONVERSIUNII ACTELOR JURIDICE? VA MULTUMESC
poate fi contestata autenticitatea unei astfel de chitante intrucat nu exista mentionata prezenta unui martor. mai bn va face un act de donatie la notariat. donatia poate fi revocata insa daca dansul se razgandeste. de asemeni daca persoana in cauza are copii, la moartea acestuia , daca se constata ca donatia masinii catre dvs incalca rezerva succesorala a copiilor veti fi obligat sa-i despagubiti procentual cu ce li se cuvenea de drept.