avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instalarea unei antene fara drept
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instalarea unei antene fara drept

buna as avea nevoie de un raspuns ; stau intr-un imobil de 6 apartamente toate proprietate la parter loteria nationala are un magazin intr-un spatiu al statului roman care printr-o incheiere ii numeste administratori operativi; arat ca acestia au instalat in podul nostru o antena pt jocuri si restul aparatelor fara sa ne ceara avizul(desi nici statul roman nu are cota de proprietate in podul nostru)situatia dureza de cca 4 anisi am inteles ca radiatiie acestea ne afecteza sanatatea; va rog sa imi raspundeti daca putem face plangere penala pt tulburare in posesie? pt ca un proces civil dureaza mult si noi va trebui sa platim expertiza?am discutat cu alti proprietari care au acceptat asa ceva dar numai cu acordul tuturor si cu plata unei chirii(exemplu antene vodafone) va multumesc anticipat pt orice sugestie
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 16:45, 13 Mai 2011
LEGE Nr. 230 din 6 iulie 2007
privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

Art. 39
Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.

Art. 41
Modificările constructive şi utilizarea în alte scopuri a unor părţi sau elemente de construcţie ale clădirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereţi, suspendarea de stâlpi, pereţi, scări interioare şi altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectaţi şi, după caz, pe baza unui proiect tehnic întocmit de instituţii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum şi cu autorizaţia pentru executarea de lucrări, eliberate în condiţiile legii.

Daca informatia pe care formulat-o in spiritul legii o considerati folositoare, puteti sa-mi multumiti.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antene de telefonie mobila MARA81 MARA81 Buna ziua, Stau la ultimul etaj si avem montate pe bloc, antene de telefonie mobila. In data de 22.09.2011 a expirat contractul si seful de scara a venit ... (vezi toată discuția)
Oprire montare antena telefonie mobila pe acoperis vgabriel07 vgabriel07 Asociatia de proprietari din care fac parte a primit o oferta pentru amplasarea unei antene de telefonie mobila pe acoperis contra unei sume de bani. Sun vreo ... (vezi toată discuția)
Radioamator la bloc scdalivada scdalivada Va rog sa-mi spuneti daca exista o baza legala pentru ca un radioamator(nu stiu daca este autorizat sau nu) sa amplaseze o antena improvizata pe peretele unui ... (vezi toată discuția)