avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oprire montare antena telefonie mobila pe acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oprire montare antena telefonie mobila pe acoperis

Asociatia de proprietari din care fac parte a primit o oferta pentru amplasarea unei antene de telefonie mobila pe acoperis contra unei sume de bani.
Sun vreo 2 persoane (cel putin) de la ultimul etaj care ar fi de acord cu o asemenea situatie datorita facilitatile financiare oferite.
Eu de asemenea stau la ultimul etaj si nu sunt de acord cu aceast montaj din cauza riscurilor mult prea mari.

Conform legii nr. 230/2007:
Articolul 39
Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei <!!!si al proprietarilor direct afectati de vecinatate!!!>, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.

Articolul 41
Modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereti, suspendarea de stalpi, pereti, scari interioare si altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, <!!!cu acordul proprietarilor direct afectati!!!> si, dupa caz, pe baza unui proiect tehnic intocmit de institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si cu autorizatia pentru executarea de lucrari, eliberate in conditiile legii.

Intrebari:

1. Din ce inteleg este obligatoriu acordul meu pentru a instala aceste antene pentru ca se specifica "cu acordul proprietarilor direct afectati". Eu stau la ultimul etaj si consider ca sunt direct afectat. Corect?

2. Se poate sari peste acordul meu?

3. Este suficient sa nu semenz acordul ca lucrarea sa nu se intample?

4. Ce pot face in cazul in care montajul se face fara acordul meu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:27, 13 Noiembrie 2017
Pentru a evita o eventuala actiune in instanta puteti informa preventiv asociatia ca veti sesiza autoritatile competente daca vor monta antena fara acordul tuturor proprietarilor, respectiv, primaria si ANCOM.
Conform dispozitii in vigoare partea comuna se poate inchiria celor interesati-conditionat de interesul asociatiei de proprietari,care poate aprecia prioritar interesul pecuniar in raport de interesul pentru sanatate
Instalarea antenelor pe terasa imobilelor de locuit in comun a reprezentat o permanenta disputa cu opinii contradictorii fara ca eventualele prejudicii de sanatate sa fie probate concret
Asociatia de proprietari poate dispune inchirierea daca exista votul mahoritatii proprietarilor
La randul dv ,puteti sa refuzati instalarea antenei si posibil ca in final sa se incerce solutionarea inclusiv in instanta cu obligare la daune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antene montate pe bloc proprietate cu 3 scari, acordul locatarilor daduraulica daduraulica A fost montata pe bloc, o antena pentru firma rds/rcsin ..in 2007,..in baza unui contract ( nu tocmai ..la vedere..) Au trecut 8 ani de la montarea ... (vezi toată discuția)
Antene de telefonie mobila MARA81 MARA81 Buna ziua, Stau la ultimul etaj si avem montate pe bloc, antene de telefonie mobila. In data de 22.09.2011 a expirat contractul si seful de scara a venit ... (vezi toată discuția)
Acord montare antena gsm xp-kry xp-kry Se doreste montarea unei antene GSM pe terasa unui bloc compus din patru scari.Antena se monteaza la scara 1.Acordul pentru montarea antenei trebuie sa il dea ... (vezi toată discuția)