avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... probleme la fostul loc de munca(dosar penal... acuzat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

probleme la fostul loc de munca(dosar penal... acuzat pe nedrept)

Buna ziua,
am lucrat fara carte de munca la o firma de distribuire alimente
Marfa luata din fabrica de productie era luata de mine cu aviz de insotire a marfii, dupa care eu o distribuiam astfel:o parte din marfa cu factura si chitanta si restul fara factura (la negru) .Banii incasati la negru erau predati de mine patronului direct , fara a avea dovada ca i-am dat banii respectivi. ( am avut incredere in el)
Acum dupa aproximativ 4 luni de la data de cand am plecat de la el am primit citatie de la politie sa ma prezint in dosar penal pentru frauda si inselaciune (pretext ca am furat eu banii pe marfa vanduta la negru , bani pe care i-am dat lui fara a avea dovada ca i-am dat .
Spuneti-mi va rog ce sa fac ? Ce poate sa imi faca daca eu nu am avut nici carte de munca ?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 17:40, 13 Mai 2011
Sa inteleg ca patronul,implicit,recunoaste ca a folosit munca la negru?
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
andymaurul, utilizator
prezentati-va la politie, spuneti adevarul. daca nu va faceti vinovat de nicio fapta, asa cum afirmati, in principiu, nu trebuie sa va faceti griji.

dvs cum ridicati banii de la cei carora le furnizati marfa si pe care ii dadeati patronului la negru, cu chitanta sau fara?

mai exista posibilitatea ca vreunul dintre clientii formei pt care ati lucrat sa fi sesizat politia ...
trebuie sa vedeti exact cine si de ce a sesizat organele de cercetare penala si ce calitate aveti dvs in dosar;
in ce calitate ati fost citat?
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
ContSters22096, utilizator
Nici dumneavoastra nu trebuia sa acceptati sa vindeti marafa " la negru".
Da , recunoaste.... am uitat sa mentionez ca are relatii multe la politie,eu cred ca este o incercare de a ma forta sa recunosc ceva ce nu am facut.
Poate sa mearga la Tribunal cu aceste acuzatii ?
eu pot sa ma folosesc de faptul ca nu am avut carte de munca?
Luam banii fara chitanta si la fel ii dadeam patronului

Alte discuții în legătură

M-au scos cu minus florinuc21 florinuc21 buna sunt florin si lucrez la o firma de panificatie si dupa 6 luni mi-au spus ca trebuie sa le datorez 9000lei nu am carte de munca la ei si marfa data nu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru inselaciune MikaelBeniamin MikaelBeniamin Buna ziua. Am si eu o problema si cer un ajutor/sfat de la voi. Acum 3 luni de zile am incetat activitatea la un bar din orasul meu. Eu am fost angajat la o ... (vezi toată discuția)
Ajutor!pot fi acuzat de delapidare? gabilaur gabilaur Am vazut ca in acest forum s-au dat raspunsuri pertinente oamenilor care au intrat in diverse probleme si incerc si eu sa va expun problema mea. In anul 2000 ... (vezi toată discuția)