avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog,sfaturi in legatura cu parcarea in fata casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog,sfaturi in legatura cu parcarea in fata casei

Locuiesc pe o stada micuta,cca 30 de case, care are sens unic ;casele sunt in generall "in oglinda" , iar parcele de teren sunt distribuite astfel ; unele case au acces lateral pt. autoturism,asemeni cu cea de visavis ,urmatoarele nu au acces pt.auto,avand in spate o curte mai generoasa....asa este si casa mea,fara acces pt. auto,dar avand latimea de 10 m,suficienta pt.cele 2 auto inmatriculate la acesta adresa. Problema cu parcarea s-a agravat in ultimul an din cauza unei cladiri de birouri cu 4 nivele fara nici un loc de parcare - autorizatia de construire era de fapt "locuinta familiala P+2 " dar traim in Buicuresti,ce sa ma mai mir??. Evident ca au aparut discutii intre riverani si cei care lucreaza acolo,apoi situatii tensionate,unii au jignit... toate acestea in numele locului public ,asta am auzit mereu,e strada publica si poate sa o parcheze unde vrea.Desi am facut apel la bun ul simt, spunand ca totusi eu locuiesc in curtea asta,e normal sa-mi pun eu masina si am rugat sa se dea la o parte sa ma lase pe mine,nu a vrut,spunandu-mi ca are aceleasi drepturi cu mine si ca nu scrie nicaieri ca nu are voie sa parcheze pe strada asta...astfel,am descarcat cumparaturile cum am putut,facand nn drumuri la cca 50 de m de casa...#-o...aceasta ultima intamplare care m-a afectat serios,m-a determinat sa cer ajutor aici ,ajungand astfel si la ceea ce vreau .Se poate face cerere pt. amplasarea unui indicator de genul "Interzisa parcarea cu exceptia riveranilor " ???in ce temei// sau daca ar fi o alta solutie??? va rog sa retineti ca sunt acele proprietati care nu au acces auto in curte,s-ar putea sa ajute acest amanunt... am nevoie cat mai urgent de un sfat..vreau sa fac tot posibilul sa rezolv asta ,va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Zane , utilizator 09:54, 9 Iulie 2008
Fiind domeniu public nu aveti nici un drepr sa le impuneti sa stationeze/parcheze in dreptul imobilului dvs in lipsa unor indicatoare de semnalizare rutiera instalate prin decizia primarului de sector cu avizul Brigazii de polirie rutiera.Singura obligatie morala a conducatorilor auto este sa nu va restrictioneze accesul in curtea imobilului.
Daca nu aveti montat in dreptul portii un afis care sa-i atentioneze ,,ACCES AUTO",va sfatuiesc sa faceti acest lucru.Pentru montarea unor indicatoare rutiere de interzicere pe strada dvs puteti sa va adresati Primariei de sector,Directia Domeniului Public,Serviciul sitematizare si semnalizare rutiera,care in urma unui studiu de fezabilitate in cazul in care gaseste oportuna solicitarea dvs.va inainta propunerea Consiliului local care in urma avizeol Comisiilor de specialitate si avizului Brigazii de Politie Rutiera emite o hotarare ce va fi pusa in aplicare de catre Primar,prin intermediul serviciului anterior mentionat.
Bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Lamurire in leg. cu art.143lit. a si d dinhg 1391/2006 ContSters59011 ContSters59011 Va rog sa ma ajutati cu o explicatie /interpretare alacestui Hg privind Reg.de aplicareal OUG 195/2002 privind circulatia pe drumr din partea dvs,urile publice ... (vezi toată discuția)