avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... La mijlocul anului 2018 am plătit un loc firmei care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

La mijlocul anului 2018 am plătit un loc firmei care administrează parcările în orașul meu. Acum s-au montat pe strada mea semne cu ,,Staționarea interzisă'' și am fost atenționat că voi fi amendat, au voie să facă asta?

Buna ziua,
La mijlocul anului 2018 am platit parcare pt riveran, firmei care administreaza parcarile din orasul meu.Acum,pe strada care locuiesc, au fost montate semne cu "stationare interzisa".Politia locala m-a avetizat de 2 ori sa nu mai parchez in fata casei,adica unde am platit parcarea de riveran si unde este si semn de stationare interzisa,ca in curand voi fi amendat.Intrebarea mea este daca au voie sa imi dea amenda si daca faptul ca mi-am platit parcarea anuleaza cumva semnul de stationare interzisa.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:56, 17 Ianuarie 2019
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti perfecta dreptate. Daca ati platit locul de parcare aveti dreptul sa-l si folositi. Dar si politia locala are dreptate. Daca exista instalat un indicator "Stationarea interzisa" puteti fi amendat pentru nerespectarea indicatorului rutier. Cred ca administratorul drumului (probabil consiliul local) a instalat indicatorul rutier cu bune intentii pentru ca in respectul loc sa nu parcheze orisicine. Insa nu au facut treaba decat pe jumatate. Pe indicatorul "Stationare interzisa" trebuia sa monteze un indicator suplimentar cu inscriptia "Cu exceptia celor care au concesionat locul de parcare" sau un text similar.
Instalarea indicatoarelor rutiere se face de catre administratorul drumului cu avizul politiei rutiere (nu locale). Politia locala are numai dreptul de a sanctiona pe cei care parcheaza neregulamentar.
Va sfatuiesc sa va adresati in scris cu numar de inregistrare atat administratorului drumului, cat si politiei rutiere pentru reglementarea situatiei.
ing. Ioan Ciobanu
E foarte probabil ca locul de parcare sa il aveti platit doar pana la sfarsitul anului 2018. Vedeti ce scrie in contractul pe care l-ati semnat cu ei.
Abonamentul de parcare este valabil pana in luna februarie.
Si in Cluj-Napoca este la fel. Adica trebuie sa il platesti pentru anul in curs pana in luna februarie. Dar ce platesti e pana la sfarsitul anului. Ar fi bine sa ceri in scris un raspuns la situatia ta de la serviciul de parcari al primariei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a aparut semnul inseamna ca d.p.d.v. al sigurantei sau fluentei circulatiei se impunea acest lucru, prin urmare nu mai ai voie sa stationezi. In mod normal contractul de concesionare a locului inceteaza (cu rambursarea banilor daca s-a platit in plus) sau se modifica amplasamentul locului de parcare, daca sunt alte locuri disponibile, asta daca nu a expirat la termen. Solutia este vizita la firma care administreaza parcarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocat in parcare terminus1 terminus1 Buna, pe o straduta, drum public, circulatie in ambele sensuri, masini parcate de o parte si de alta a strazii, iar de o parte si de alta a strazii sunt case, ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Va rog,sfaturi in legatura cu parcarea in fata casei ContSters59011 ContSters59011 Locuiesc pe o stada micuta,cca 30 de case, care are sens unic ;casele sunt in generall "in oglinda" , iar parcele de teren sunt distribuite astfel ; unele ... (vezi toată discuția)