Daca administratorul firmei crediteaza societatea din anul 2003 pana astazi, si din fiecare an exista vreo 5-10 contracte de credit, dar in banca cand ridica bani pentru restituire asociat cer contract nu mai veche de 1 an. Pana 2011 deja a fost restuit o anumita suma dar foarte putin. Trebuie sa scriu un act aditional pentru toate contractele, intrebarea mea este ca Pot sa fac un act aditional pentru mai multe contracte? sau sa scriu un act aditional pentru toata suma care a ramas? Va rog sa-mi ajutati cu un raspuns. Va multumesc!!!
Este evident ca suma depaseste 15.000 EUR si banca este prudenta - considera ca trebuie sa raporteze tranzactia ca fiind suspecta (de spalare bani). In mod normal Dvs. ca societate ati avea obligatia sa raportati platile in numerar care depasesc acest prag (catre persoane fizice, bineinteles...). Cred ca e neesential daca e un act aditional sau mai multe, fiind intre aceleasi parti.
Banca respectiva ne cere sa fie contractul de credit in Euro daca dorim sa ridicam euro, defapt avem o gramada de contracte de creditare societate dar in lei.
Ajunge daca scriu un Act aditional pentru intrega sumacu care datoreaza firma?
Multumesc! o zi buna!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Aport firma
PUFACONT
Multumesc mult pentru raspuns.
La o societate patronul crediteaza firma co o suma sa zicem aproape lunar cu 20.000 sau 30.000 lei in functie de necesitate ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.