avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general act aditional la contract de imprumut
Discuție deschisă în Contabilitate în general

act aditional la contract de imprumut

Buna ziua,

Daca administratorul firmei crediteaza societatea din anul 2003 pana astazi, si din fiecare an exista vreo 5-10 contracte de credit, dar in banca cand ridica bani pentru restituire asociat cer contract nu mai veche de 1 an. Pana 2011 deja a fost restuit o anumita suma dar foarte putin. Trebuie sa scriu un act aditional pentru toate contractele, intrebarea mea este ca Pot sa fac un act aditional pentru mai multe contracte? sau sa scriu un act aditional pentru toata suma care a ramas? Va rog sa-mi ajutati cu un raspuns. Va multumesc!!!

Secretara
Cel mai recent răspuns: Secretara7 , utilizator 14:27, 16 Mai 2011
Este evident ca suma depaseste 15.000 EUR si banca este prudenta - considera ca trebuie sa raporteze tranzactia ca fiind suspecta (de spalare bani). In mod normal Dvs. ca societate ati avea obligatia sa raportati platile in numerar care depasesc acest prag (catre persoane fizice, bineinteles...). Cred ca e neesential daca e un act aditional sau mai multe, fiind intre aceleasi parti.

Succes!
Eu am adoptat, in general, sistemul unui contract initial de principiu fara sa trec efectiv sumele. Ca orice contract, se poate modifica pe parcurs.

In cazul dvs., care-s obiectiile bancii?
Bunza ziua,

multumesc pentru raspunsuri.

Banca respectiva ne cere sa fie contractul de credit in Euro daca dorim sa ridicam euro, defapt avem o gramada de contracte de creditare societate dar in lei.
Ajunge daca scriu un Act aditional pentru intrega sumacu care datoreaza firma?

Multumesc! o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport firma PUFACONT PUFACONT Multumesc mult pentru raspuns. La o societate patronul crediteaza firma co o suma sa zicem aproape lunar cu 20.000 sau 30.000 lei in functie de necesitate ... (vezi toată discuția)
Oficiul national de spalare a banilor webcom webcom Buna seara, va rog, doresc sa stiu care este procedura de transmitere/raportare catre ONPCSB, in conditiile in care asociatii crediteaza in mod constant in ... (vezi toată discuția)
Contracte creditare societate irinaandry irinaandry Buna ziua, Va solicit o parere cu privire la urmatoarea situatie: O firma infiintata in anul 2009 de 2 asociati A si B, a tot fost creditata cu diverse ... (vezi toată discuția)