avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contracte creditare societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contracte creditare societate

Buna ziua,

Va solicit o parere cu privire la urmatoarea situatie:
O firma infiintata in anul 2009 de 2 asociati A si B, a tot fost creditata cu diverse sume sa zicem ca s-a ajuns pana la aproape 18 000 euro din 2009 pana in 2013.
S-au facut contracte de finantare pe termen de un an. Acum mi-am dat seama ca trebuia in fiecare an sa prelungesc termenul fiecarui contract neachitat, printr-un act aditional.

Problema e ca asociatul A, care a finantat societatea in primii ani, s-a retras in anul 2012 si astfel B a devenit asociat unic.

1) Se poate face act aditional de prelungire a imprumutului de la A, chiar daca acesta nu mai este asociat si statutul lui in firma e doar de salariat?

2) Contractele trebuiau declarate la BNR si la oficiul anti frauda si spalarea banilor? In ce conditii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 13:01, 2 August 2014
Se poate prelungi contractul chiar daca nu mai este asociat, dar veti contabiliza in contul 462 - "Creditori diversi".

La O.N.P.C.S.B. se raporteaza transferurile in numerar mai mari de 15.000 euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport firma PUFACONT PUFACONT Multumesc mult pentru raspuns. La o societate patronul crediteaza firma co o suma sa zicem aproape lunar cu 20.000 sau 30.000 lei in functie de necesitate ... (vezi toată discuția)
Oficiul national de spalare a banilor webcom webcom Buna seara, va rog, doresc sa stiu care este procedura de transmitere/raportare catre ONPCSB, in conditiile in care asociatii crediteaza in mod constant in ... (vezi toată discuția)
Depunere bani firma chrispop chrispop Mi-am infiintat recent firma(SRL) si trebuie sa achit niste cheltuieli. Intrebarea mea este cum pot depune bani in firma? De la banca mi s-a spus ca pot ... (vezi toată discuția)