Mi-am infiintat recent firma(SRL) si trebuie sa achit niste cheltuieli.
Intrebarea mea este cum pot depune bani in firma?
De la banca mi s-a spus ca pot face asta ori la un ghiseu ori la un bancomat multifunctional. De asemenea daca depun bani la bancomat in contul firmei acestia vor fi contabilizati sub forma de creditare firma?
Daca depaseste 10 000 lei ii depuneti la banca in contul SRl, ca si creditare firma. Sume mai mici, dar zilnice, puteti sa le depuneti in casieria unitatii si ele vor fi contabilizate in ct 455.1. In toate cazurile veti intocmi un Contract de imprumut intre asociat si firma in care veti prevede inclusiv o dobinda, dar nu mai mica decit dobinda de referinta a BNR. Pentru sume mai mari depuse in banca, aceasta va va pune sa declarati provenienta lor pentru a fi sesizat si Oficiul pentru Spalarea Banilor. Banii puteti sa-i retrageti oricind doriti si aveti lichiditati in firma.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.