avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Depunere bani firma
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Depunere bani firma

Mi-am infiintat recent firma(SRL) si trebuie sa achit niste cheltuieli.
Intrebarea mea este cum pot depune bani in firma?
De la banca mi s-a spus ca pot face asta ori la un ghiseu ori la un bancomat multifunctional. De asemenea daca depun bani la bancomat in contul firmei acestia vor fi contabilizati sub forma de creditare firma?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 14:01, 14 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca depaseste 10 000 lei ii depuneti la banca in contul SRl, ca si creditare firma. Sume mai mici, dar zilnice, puteti sa le depuneti in casieria unitatii si ele vor fi contabilizate in ct 455.1. In toate cazurile veti intocmi un Contract de imprumut intre asociat si firma in care veti prevede inclusiv o dobinda, dar nu mai mica decit dobinda de referinta a BNR. Pentru sume mai mari depuse in banca, aceasta va va pune sa declarati provenienta lor pentru a fi sesizat si Oficiul pentru Spalarea Banilor. Banii puteti sa-i retrageti oricind doriti si aveti lichiditati in firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!! nelamurire referitoare la contractul de imprumut "darling" motox motox multumesc anticipat tuturor celor ce ma vor ajuta sa rezolv urmatoarea problema: Sunt asociat si administrator la un SRL. Mai am 3 asociati, CETATENI ... (vezi toată discuția)
Supravegherea video a bancomatelor IoanaMaciuc IoanaMaciuc Buna seara In dimineata zilei de 27.07.2016 mama a dorit sa retraga suma de 3500 RON de la ATM. I-a aparut mesajul ca soldul este insuficient, desi avea pe ... (vezi toată discuția)
Contracte creditare societate irinaandry irinaandry Buna ziua, Va solicit o parere cu privire la urmatoarea situatie: O firma infiintata in anul 2009 de 2 asociati A si B, a tot fost creditata cu diverse ... (vezi toată discuția)