avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit -microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit -microintreprindere

Buna ziua.Am urmatoare situatie: detin o firma - microintreprindere.Impozitul mi l-am stabilit ca fiind 3% din venit ( deci nu 16 % pe profit ) .Pana acum nu am desfasurat activitate de comert pe aceasta firma .Insa mi s-a oferit ocazia sa desfasor si aceasta activitate ( o am trecuta in codul CAEN - activ. secundara ) .Va dau un exemplu: achizitionez marfa cu 15000 lei si o vand mai departe cu 20000 lei .Rezulta un profit de 5000 lei .Intrebarea mea este : impozitul de 3% mi se va calcula din valoare de vanzare , adica din 20000 lei ????? ( din cate deduc eu acesta este venitul meu ).

Multumesc anticipat !

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:18, 13 Mai 2011
Impozitul se calculeaza la 20000 din care mai intai se scade tva-ul, daca sunteti platitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit pentru activitate comert - microintreprindere ContSters207165 ContSters207165 Buna ziua.Am urmatoare situatie: detin o firma - microintreprindere.Impozitul mi l-am stabilit ca fiind 3% din venit ( deci nu 16 % pe profit ) .Pana acum nu ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pentru activitate comert - microintreprindere iuliastef iuliastef Buna ziua.Am urmatoare situatie: detin o firma - microintreprindere.Impozitul mi l-am stabilit ca fiind 3% din venit ( deci nu 16 % pe profit ) .Pana acum nu ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine pentru un srl neplatitor de tva maritica2 maritica2 am infiintat un srl neplatitor de tva cum este mai bine sa platesc impozitul pe venit sau pe profit? Lunar urmeaza sa platesc chirie pentru spatiu, un ... (vezi toată discuția)