avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul impozit pentru activitate comert - ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul impozit pentru activitate comert - microintreprindere

Buna ziua.Am urmatoare situatie: detin o firma - microintreprindere.Impozitul mi l-am stabilit ca fiind 3% din venit ( deci nu 16 % pe profit ) .Pana acum nu am desfasurat activitate de comert pe aceasta firma .Insa mi s-a oferit ocazia sa desfasor si aceasta activitate ( o am trecuta in codul CAEN - activ. secundara ) .Va dau un exemplu: achizitionez marfa cu 15000 lei si o vand mai departe cu 20000 lei .Rezulta un profit de 5000 lei .Intrebarea mea este : impozitul de 3% mi se va calcula din valoare de vanzare , adica din 20000 lei ????? ( din cate deduc eu acesta este venitul meu ).

Multumesc anticipat !

Cel mai recent răspuns: iuliastef , utilizator 10:41, 14 Mai 2011
Da! 3% aplicat la valoarea rulajului din clasa de venituri. Deci in ex dvs veti plati un impozit pe venit de 600 lei (20000 x 3%) in loc de impozit pe profit de 800 lei (5000 x 16%).
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
rtek, utilizator
E prea simplist ca sa faceti acesta comparatie. La impozitul de 16%, se mai deduc destule cheltuieli pana sa se ajunga la baza de impozitare pentru 16%.
Impozitul de 3% se calculeaza asupra valorii de vanzare -asa cum ati dat dvs.exp.-20.000 lei x3%
Trebuie sa tineti cont de faptul ca impozitul pe venit se aplica asupra venitului la valoarea fara tva.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit pentru activitate comert - microintreprindere ContSters207165 ContSters207165 Buna ziua.Am urmatoare situatie: detin o firma - microintreprindere.Impozitul mi l-am stabilit ca fiind 3% din venit ( deci nu 16 % pe profit ) .Pana acum nu ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit -microintreprindere ContSters207183 ContSters207183 Buna ziua.Am urmatoare situatie: detin o firma - microintreprindere.Impozitul mi l-am stabilit ca fiind 3% din venit ( deci nu 16 % pe profit ) .Pana acum nu ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism fifi58 fifi58 Firma platitor de tva in 2010 a cumparat un autoturism cu 35000 lei+tva, pana acum a amortizat aproximativ 15000 lei , deci val neamortizata 20000. Firma ... (vezi toată discuția)