avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Lipsa un an din stagiul de cotizare pentru pensie, in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Lipsa un an din stagiul de cotizare pentru pensie, in conditiile in care am implinit varsta

Buna ziua
Am virsta de 59 de ani si ma pensionez in acest an , dar nu am stagiul complet de cotizare , adica am 27 de ani de cotizare , iar stagiul este de 28 ani si 2 luni .Imi lipseste exact un 1 an si 2 luni .As dori sa stiu daca voi fi penalizata si daca da, cu cit voi fi penalizata in acest caz ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:55, 13 Mai 2011
Raspuns pentru femeie:Nu veti fi penalizata deorece indepliniti conditia stagiului minum de 13 ani si 2 luni.Toatal puncte pe intreaga activitate(27 ani)se va imparti la 28 de ani si 2 luni,rezultand punctajul mediu anual.

1. Nu este vorba de penalizare ci de o reducere a punctului de pensie.
2. Totalul punctelor de pensie din cei 27 de ani de stagiu efectiv nu se va imparti la 27 ci se va imparti la 28 de ani si 2 luni pentru a se obtine punctul de pensie. De aici reiese un punctaj mai mic (deoarece numitorul este mai mare).
3. Dar fiind pensie pentru limita de varsta veti putea sa mai lucrati cu contract individual de munca (in acelasi timp cu pensia) si apoi sa cereti recalcularea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata elisabetabo elisabetabo Sunt nascuta in data de 27 nov 1956, m-am angajat ca salariat 01 sept 1975 stiu ca indeplinesc virsta de pensionare -limita de virsta in iulie ... (vezi toată discuția)
Pensionare icrivat icrivat Buna ziua, doresc sa aflu, fie si numai cu aproximatie procentuala, care ar fi penalizarea pentru stagiu incomplet de cotizare cu 8 luni fata de 28 si 4 luni ... (vezi toată discuția)
Pensie penalizata claudia_23 claudia_23 Buna ziua. Am si eu o intrebare, O femeie nascuta pe data de 5 iulie 1949, a iesit la pensie in anul 2007, avand un stagiu de cotizare de 25 de ani si 5 luni. ... (vezi toată discuția)