avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenda
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenda

X-ulescu ,angajat ca sofer pe camion,fara carte de munca,a fost oprit de politie in timp ce transporta lemne de foc! La cercetarea politiei s-a dovedit ca masina cu care circula avea numere false,in plus nu avea actele necesare pentru marfa si a mai depasit si cantarul fapt pentru care a fost amendat cu 7500 RON in 48 de ore! As vrea sa stiu daca lui trebuia sa i se acorde amenda sau patronului?! Si acum daca amenda a ajuns la primarie,fiind in valoare de 15000 RON ce se mai poate face?! X-ulescu nu are nimic propietate personala! Se poate transforma in penala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:25, 14 Mai 2011
X-ulescu ,care nu e angajat ca sofer pe camion cu forme legale nu trebuia sa accepte sa lucreze in asa fel. Dupa modificarile aduse acum codului muncii , vor fi amendati si persoanele care accepta sa lucreze fara contract de munca, nu numai angajatorii.
1. Amenda pentru munca la negru nu este de 7500 lei, ci de la 500 lei la 1.000 lei in acest caz pentru salariat.

2. Politia nu da amenzi pentru munca la negru ...

3. Amenda s-a dat pentru depasirea masei totale autorizata.
Sia cum daca amenda e sosita la Primarie si el nu are nimic pe numele lui ce se intampla?!

#-o
Trebuia sa conteste amenda primita in termenul legal prevazut de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O.g. 43/1997=amenda de 25 000 ron, va rog un sfat Ovidiu_Pospai Ovidiu_Pospai Buna ziua, am primit astazi un plic ce continea ditamai surpriza #-o..amenda de 25000 ron pentru depasirea masei maxim admise pe axe a unei masini de la ... (vezi toată discuția)
Control itm princessmaya princessmaya buna ziua.am avut un control de la itm..in ziua cand a venit aveam contracte de munca incheiate...insa peste cateva zile m-am trezit cu o amenda in valoare de ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru depasirea masei maxim admise pe axe Imparatul Imparatul Sunt cetatean Basarabean, si am luat o amenda de 35.000 ron pentru ca am depasit cu 1 tona si ceva greutatea pe axe. Masina are 5 axe. remorca are 3. Daca fac ... (vezi toată discuția)