in primul rind va salut ,si sper ca am sa primesc si eu un raspuns ,mi a fost lovita masina asa in 21 04 2011,eram la semafor pe culoare verde. ca nu trec pe rosu,si la 30 metri de semafor exista un sens giratoriu cu cedeaza trecerea pentru care il VAD, dar d-nul nu lvazut si a venit direct in mine ,eu eram pe drumul cu prioritate si el avea cedeaza si aripa ,oglinda si usa s au facut zop ,aveam 2 martori in masina .A recunoscut ca e vinovat si pe cale amiamibila s a rezolvat tot ,dar masina mea a ramas la ei la firma respectiva pt. ca era angajat chiar la o firma cu reparatii si piese auto .M i au facut masina in 2 saptamini ca era exat de pasti ,am sunat ,dar stiti doamna ca trebuie sa vina de la Cluj pentru expertiza ,amindoi avind asigurare.......o sig la eu nu inteleg de ce expertiza ? pentru ce?si cine a cerut?si vinovatul acidentului nu s a prezentat sa dea nici o declaratie va rog sa nu rideti de mine dar nu am mai avut de a face cu asa ceva .De ce mare mi a fost mare mirarea :::cind domnul care mi a facut masina mi a zis, ca el si a recunoscut vina dar daca ei nu i dau bani ,adica daca nu l despagubesc vine la mine ..de ce ....?din cate am inteles eu masina care m a lovit e in lizing ,si cit timp a fost masina acolo nu m a sunat nimeni sa ma intrebe nimic .,masina e nou nouta acum si in garaj va rog dati mi un raspuns ,asai ca o sa plateasca si nu o sa ma streseze a:((stept si va multumesc :((:((:((:((:((
E greu de spus cine o sa castige pana la urma>
Aici vorbim de stabilirea culpei si asiguratorul poate sa faca propriile investigatii pentru a stabili ce si cum. Chiar daca doriti sa ii dati intamplarii o nota de nemapomenit si nemaiauzit, sa stiti ca se intampla frecvent astfel de situatii asa ca, daca veti citi mai mult pe forum, veti vedea ca procedura e f. uzuala.
E bine sa participati si dvs. la expertiza, sa va intalniti, calm, cu celalalt cond. auto si sa lamuriti ce s-a intamplat,. cine, dupa parerea ambilor, e vinovat? cine a desemnat efectuarea expertizei, unde aveti asigurari RCA si Casco, cum ati completat Constatarea amiabila, etc.
Expertiza nu cred ca a cerut-o nimeni ci este efectuata de reprezentantii firmei de asigurari care au dreptul sa faca cercetari proprii timp de maxim 30 de zile. Asta ca sa mai traga de timp sa intarzie plata unor bani. In ce priveste vinovatia asta va stabili asiguratorul si daca nu va convine incadrarea aveti calea plangerii la CSA, apoi concilierea si la urma instanta. Daca aveti polita CASCO reparati masina pe polita dv CASCO si apoi lasati-i pe asiguratori sa se inteleaga intre ei.