avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzor Asociatie de Proprietari-urgent
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzor Asociatie de Proprietari-urgent

Buna ziua,
Sunt cenzor la o Asociatie de Proprietari infintanta de curand. Acum cateva ore am constatat ca s-a afisat prima intretinere . Lista nu este semnata decat de administrator. Din cunostinetele mele stiu ca aceasta lista trebuia semnatata atat de mine cat si de presedintele blocului. Este valabila lista daca nu are toate semnaturile? Avea drepul administratorul blocului sa o afiseze fara sa ma consulte? Am citit atat legea 230/2007 actualizata cat si normele ei dar nu am gasit nicaieri aceasta precizare.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima ,
Alina
Asta am gasit:
NORME METODOLOGICE
de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
CAPITOLUL III
SECTIUNEA I
Repartizarea cheltuielilor rezultate din intretinerea, repararea si
exploatarea condominiior
Art. 32. —
(2) Repartizarea cheltuielilor sau a obIigatiilor financiare pe fiecare proprietate individuala revine administratorului, in cadrul contractului Incheiat cu reprezentantul asociatiei de proprietari a condominiului. Lista de plata se semneaza de administrator si de un membnu al comisiei de cenzori si se aproba de presedinte prin semnatura si aplicarea stampilei asocialiei, persoanele semnatane certificand si raspunzand de corectitudinea Iistei de plata.
Multumesc pentru raspuns.
Tocmai citeam din nou legea :D dar mi-ai fost de mare ajutor trimitandu-ma direct unde trebuie.
Ce ar trebui sa fac , avand in vedere ca este deja afisata: sa o las afisata pana cand verific sau sa o scot de la avizier?
1-Daca sunteti cenzor al asociatiei de proprietari ,nu detineti forma legala de incadrare?
Cand s-a convenit colaborarea intre dvs si asociatie nu au fost discutate limitele dvs de competenta?
Legal,documentele financiar-contabile in baza carora se calculeaza si se impun cotele individuale lunare de intretinere ,trebuesc sa fie verificate si vizate pentru legalitate de catre cenzor/comisia de cenzori
Art 33 din L nr 230/2007 Cenzorul sau comisia de cenzori a asociatiei de proprietari are,in principal,urmatoarele atributii:
a)verifica legalitatea actelor si documentelor
c)verifica gestiunea financiar -contabila

Legalitatea listei de intretinere este acordata numai prin viza ,semnatura si stampila cenzorului
2-Pentru preintampinarea situatiilor neplacute este de preferat sa clarificati situatia cu presedintele de asociatie,sa verificati temeinic situatia financiar contabila preluata
Nu dumneavoastra trebuie s-o dati jos ci administratorul. Luati legatura cu el acum, macar telefonic si si avertizati-l. Eventual stabiliti si o procedura clara prin care sa va anunte cand le are gata ca sa va intalniti si sa le verificati. Daca vedeti ca nu va intelegeti redactati un text scris prin care il atentionati cum ca a gresit si o inregistrati la presedintele asociatiei.
asa este. stampila sta la presedinte

Alte discuții în legătură

Fond de rulment CojocaruIon CojocaruIon Am achitat numerar cu chitanta nr 1624/ 31.10.2002 suma de 788.286 lei C/V reprezentand Fond Rulment la As. Proprietari nr... Campina. Suma a fost trecuta in ... (vezi toată discuția)
Presedintele refuza sa stampileze listele de intretinere liliana_balan liliana_balan Ma confrunt cu urmatoarea problema: Presedintele Asociatiei de proprietari refuza de fiecare sa semneze si sa stampileze listele de intretinere, invocand fel ... (vezi toată discuția)
Incadrari tomasso tomasso Inspectorii serviciului specializat al primariei in urma verificarii documentelor asociatiei de proprietari au constatat ca nu a fost prezentat contractul de ... (vezi toată discuția)