avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de rulment

Am achitat numerar cu chitanta nr 1624/ 31.10.2002 suma de 788.286 lei C/V reprezentand Fond Rulment la As. Proprietari nr... Campina. Suma a fost trecuta in tabelul de intretinere cativa ani pana cand administarea financiara a fost preluata de o firma particulara. Aceasta firma refuza sa afiseze fondul de rulment pe lista de intretinere. Am prezentat documentele( chitanta, declaratii, confirmare telefonica de la presedintele asociatiei, de la fostul casier, etc) dar reprezentantul firmei spune ca nu a preluat de la administratorul AP suma aferenta fodului de rulment, suma de cateva zeci de milioane , la nivel de asociatie. Administratorul a recunoscut ca are in cont la banca fondul de rulment, cateva zeci de milioane. Intre timp administratorul a decedat. Acum Firma I spune ca nu a preluat fondul de rulment si nici nu poate pt ca administratorul a murit. Nu vor sa afiseze rubrica ptr fond rulment. Nu vor sa recunoasca chitanta mea ( are data, semnatura, stampila). Ce sa fac ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:54, 9 Martie 2013
Este o situatie confuza daca sunt banii membrilor proprietari,pe cale de consecinta eventualul depozit bancar era necesar sa aibe drept beneficiar asociatia de proprietari,situatie in care chiar si in cazul decesului ex administratorului asociatia de proprietari detine calitatea sa opereze respectivele sume
Sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari ca in limitele de competenta sa dispuna masuri concrete in interesul general al proprietarilor
Rugati sa se verifice in registrul de casa.In acesta se trec toate chitantele,facturile,etc.
Deasemnei exista un registru cu fondul de rulment.
CojocaruIon a scris:

Am achitat numerar cu chitanta nr 1624/ 31.10.2002 suma de 788.286 lei C/V reprezentand Fond Rulment la As. Proprietari nr... Campina. Suma a fost trecuta in tabelul de intretinere cativa ani pana cand administarea financiara a fost preluata de o firma particulara. Aceasta firma refuza sa afiseze fondul de rulment pe lista de intretinere.

Daca dumneavoastra ati achitat fondul de rulment catre asociatie, acesta nu trebuie sa mai apara pe listele de plata afisate lunar.
Pe listele de plata apar sumele ce trebuie achitate de proprietari si nu sumele achitate in lunile anterioare si incasate de asociatie.
Evidenta sumelor incasate in fondul de rulment se tine in registrul fondului de rulment.
Discutati cu presedintele asociatiei, cu cenzorul asociatie si poate va lamuriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz administrator marius_cerbu marius_cerbu Buna ziua, In decursul a trei luni de zile am platit sume in avans la intretinere, iar acum administratorul nu recunoaste acest lucru.Am cerut tabelele de ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii asociatii proprietari MOTEABOGDAN MOTEABOGDAN Buna seara,va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema:in asociatia noastra presedintele impreuna cu administratorul au hotarat sa transforme fondul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.doresc sa intreb daca se poate face plata la caseria ... petre_marian petre_marian Buna ziua.Doresc sa intreb daca se poate face plata la caseria asociatiei de proprietari a fondului de rulment si a unei parti din valoarea intretinerii cu o ... (vezi toată discuția)