avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... abuz administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

abuz administrator

Buna ziua,

In decursul a trei luni de zile am platit sume in avans la intretinere, iar acum administratorul nu recunoaste acest lucru.Am cerut tabelele de intretinere pentru acea perioada, ca sa demonstrez acest lucru, dar refuza sa mi le puna la dispozitie.

Cum se procedeaza in cazul unui astfel de abuz ? Din cate stiu art. 10 din legea 230 prevede: "Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia."

Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
marius_cerbu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:20, 21 Septembrie 2011
Pai nu ati primit chitante pentru sumele platite? Dovediti cu chitantele primite. Contestati listele in termen de 10 zile de la afisare la Presedintele Asociatiei. Administratorul este doar angajatul asociatiei, dvs. trebuie sa va adresati presedintelui.
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Am chitantele, dar dansul sustine ca nu am nici o plata in avans.Adica am dat 6 milioane doar pentru lumina pe casa scarii, curatenie, etc. in conditiile in care ceilalti vecini, care au mai multi membri de familie, au platit 2 milioane pentru acelasi lucru.
Cereti in scris presedintelui sa va explice ce reprezinta sumele incasate in avans si in baza carui document vi s-au solicitat sumele. Poate aveti un apartament cu o suprafata mai mare decat a celorlalti vecini si in sumele incasate s-au inclus cheltuieli ce se repartizeaza pe cota indiviza.
Dv. trebuia sa platiti numai ce scrie pe liste.
De ce ati platit in avans si ce scrie pe acele chitante ca reprezinta sumele achitate?
Chestiunea sumelor in avans achitate de proprietari este o chestiune curenta la noi in asociatie, insa nu se pune problema de sume mari, ci de sume mici care simplifica operatiunea de incasare/eliberare de chitanta. Cred ca ati inteles: are omul de achitat 148,50 lei si proprietarul opteaza pentru plata sumei de 150 lei; este clar ca suma de 1,50 lei este o plata in avans, suma care poate fi scrisa clar pe chitanta, dar poate la fel de bine sa lipseasca pentru ca rezultatul este acelasi: in rubrica reatante a listei viitoare va apare ”suma restanta”, - 1,50 lei care va diminua practic valoarea intretinerii lunii respective.
Avem insa si proprietari care achita in avans sume mai mari (de obicei sunt proprietari plecati din localitate pe o perioada mai mare de timp si care se asigura prin aceasta plata ca nu vor ramane in urma cu intretinerea). Pe urmatoarea lista de plata , la aceeasi rubrica de restante apare o suma cu minus de o valoare mai mare si functie de marimea acesteea, este indeajuns sa achite 3-4 luni, uneori si mai mult. Este ca si cum si-ar mari singur valoarea fd. de rulment, insa folosirea sumelor cu minus au avantajul unei evidente automate, fara interventia cuiva...
Ca si sfat pentru autorul topic-ului, cu chitantele in mana si cu listele de plata in fata - cu presedintele sau cenzorul, clarificati situatia. Administratorul, banuiec ca ”face” manual listele de plata, altfel cum am zis, ar iesi automat suma cu minus... Succes!

Alte discuții în legătură

Tabelul cu cotele de intretinere - rubrici separate pentru fondul de reparatii si rulment ? Lidia2012 Lidia2012 Buna ziua. V-as ruga sa ma lamuriti daca tabelul cotelor la intretinere trebuie sa aiba coloane separte pentru fondul de rulment, respectiv de intretinere. De ... (vezi toată discuția)
Restante la plata intretinerii sorraine sorraine buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi ... (vezi toată discuția)
Balanta activ-pasiv asociatii proprietari pante pante Cu ceva timp in urma, radet a emis doua facturi pentru plata in aceeasi luna calendaristica, de ex. pentru decembrie si ianuarie. Acestea au fost prinse drept ... (vezi toată discuția)