avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... abuz administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

abuz administrator

Buna ziua,

In decursul a trei luni de zile am platit sume in avans la intretinere, iar acum administratorul nu recunoaste acest lucru.Am cerut tabelele de intretinere pentru acea perioada, ca sa demonstrez acest lucru, dar refuza sa mi le puna la dispozitie.

Cum se procedeaza in cazul unui astfel de abuz ? Din cate stiu art. 10 din legea 230 prevede: "Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia."

Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
marius_cerbu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:20, 21 Septembrie 2011
Adresati o cerere presedintelui.
Banii achitati ii detine fara drept asociatia.
Daca ii dati in judecata nu vor putea face proba.
Povestea este nitel rocamboleasca!Pai ce fel de oameni sunt in acea asociatie care sa-si permita sa achite in avans si pe nevazute sume atat de mari?Problema trebuie transata numai cu presedintele asociatiei,singurul obligat sa va dea lamuririle necesare.Si in blocul in care locuiesc atunci cand ma aflu in tara,s-a procedat la majorarea fondului de rulment timp de 4 luni,cu cate 50 lei/luna.Pe listele respective de intretinere aceste sume au fost mentionate in rubrica separata si au
fost emise chitante justificative.Masura a fost aprobata de C.Ex.al asociatiei si a fost comunicata din timp tuturor celor interesati,in scopul asigurarii sumelor de bani necesare pentru sezonul rece!!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Banii achitati ii detine fara drept asociatia.
Daca ii dati in judecata nu vor putea face proba.

Asociatia a eliberat chitanta pentru aceste sume, dupa cum spune chiar initiatorul discutiei, asa ca a incasat cat se poate de legal. Poate fi de discutat doar inregistrarea acestora, in sensul ca din acesti bani s-au stins alte debite (reparatii sau fond de reparatii, restante mai vechi, fond de rulment, penalizari mai vechi s.a.m.d.) si nu au fost inregistrati ca avans pentru intretinere pe lunile urmatoare. Asa ca proprietarul, de exemplu, poate figura cu un fond de reparatii sau/si de rulment de 600 lei si in acelasi timp sa apara in lista intretinerea aferenta lunii curente inca neachitata.
La judecata, deocamdata nu are ce cauta. Ce proba sa prezinte si cine!?
Probele sunt chitantele pe carte le are atat proprietarul cat si asociatia (se completeaza orice chitanta in doua exemplare), proba poate fi registrul de casa, probe pot fi listele de plata dar mai ales fisele personale si registrele de fonduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabelul cu cotele de intretinere - rubrici separate pentru fondul de reparatii si rulment ? Lidia2012 Lidia2012 Buna ziua. V-as ruga sa ma lamuriti daca tabelul cotelor la intretinere trebuie sa aiba coloane separte pentru fondul de rulment, respectiv de intretinere. De ... (vezi toată discuția)
Restante la plata intretinerii sorraine sorraine buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi ... (vezi toată discuția)
Balanta activ-pasiv asociatii proprietari pante pante Cu ceva timp in urma, radet a emis doua facturi pentru plata in aceeasi luna calendaristica, de ex. pentru decembrie si ianuarie. Acestea au fost prinse drept ... (vezi toată discuția)