avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere de stramutare di cerere de completare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere de stramutare di cerere de completare

buna ziua,

1) Daca ni se respinge cererea de stramutare, partea adversa are dreptul sa ceara cheltuieli de judecata?

2) Daca am facut o cerere de completare la o hotarare irevocabila, putem face cerere de legalizare a acestei hotarari sau trebuie sa asteptam solutionarea cererii de completare?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:47, 14 Mai 2011
1.Nu in cererea de stramutare, care se judeca in camera de consiliu fara citarea partilor.
2.depinde ce solicitati prin cererea de completare!
sica9 a scris:

buna ziua,

1) Daca ni se respinge cererea de stramutare, partea adversa are dreptul sa ceara cheltuieli de judecata?

2) Daca am facut o cerere de completare la o hotarare irevocabila, putem face cerere de legalizare a acestei hotarari sau trebuie sa asteptam solutionarea cererii de completare?

va multumesc

1. Da , se pot solicita cheltuieli de judecata ... Cererea de strămutare se judecă în camera de consiliu (art.41 alin.1 C.proc.civ.) şi, deşi legea nu prevede expres, cu citarea părţilor, deoarece în lipsa unui text de lege contrar, îşi găsesc aplicare dispoziţiile art.85 C.proc.civ.

2. Legalizarea o puteti face dupa solutionarea cererii de completare a hotararii pronuntate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare calytul calytul Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sau pot face intampinare impotriva actiunii de stramutare a celeilalte parti. Cealalta parte a cerut stramutarea la Inalta ... (vezi toată discuția)
Procedura stramutare dosar Nina1 Nina1 Buna seara, Care este procedura de stramutare dosar civil? Ce implica? Cu stima (vezi toată discuția)
In ce temei pot solicita sa particip la sedinta de judecata? aidu aidu In concret, am retinut de la plangerea la CEDO a lui Adrian Nastase ca ICCJ nu l-a lasat sa participe la solutionarea cererii de recuzare. Similar, eu vreau ... (vezi toată discuția)