avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... in ce temei pot solicita sa particip la sedinta de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

in ce temei pot solicita sa particip la sedinta de judecata?

In concret, am retinut de la plangerea la CEDO a lui Adrian Nastase ca ICCJ nu l-a lasat sa participe la solutionarea cererii de recuzare.
Similar, eu vreau sa formulez plangere impotriva solutiei de respingere a contestatiei privind tergiversarea, care fiind incident procedural, Art. 525 alin (1) Instanţa va soluţiona plângerea în termen de 10 zile de la primirea dosarului, în complet format din 3 judecători. Judecata se face fără citarea părţilor.

Deci vreau sa solicit sa particip la judecata, chiar daca nu sunt citat. Cum fac??
Sau sa solicit sa fiu citat...
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 16:06, 8 Februarie 2015
In cazul in care legea prevede ca plangerea se solutioneaza fara citarea partilor,inseamna ca, aceasta a fost vointa legiuitorului,si,nu aveti nimic de facut.O eventuala cerere a dvs.de a fi citat va fi in mod cert respinsa deoarece,nu exista temei legal.
Pai temeiul legal ar fi pur si simplu caracterul public al sedintelor de judecata!
De vreme ce nu scrie ca se judeca in sala de sedinta sau ca exista vreo secretitate, atunci as putea sa particip pur si simplu ca spectator?
NU ! :rtfm:
De ce nu??
Nu puteti participa,sedinta nu este publica,se judeca in camera de consiliu.

Alte discuții în legătură

Recuzare imparțialitate art 42(13) ncpc elemente ce nasc îndoieli cu privire la imparţialitate Popescu2012 Popescu2012 Care sunt cazuri /elemente ce nasc îndoieli cu privire la imparțialitate!? Art 42(13) NCPC Sunt cazuri de imparțialitate următoarele exemple!? : A - ... (vezi toată discuția)
Cerere de stramutare di cerere de completare sica9 sica9 buna ziua, 1) Daca ni se respinge cererea de stramutare, partea adversa are dreptul sa ceara cheltuieli de judecata? 2) Daca am facut o cerere de ... (vezi toată discuția)
Hotarare nemotivata erhabe erhabe Buna ziua Am primit o hotarare in cadrul unei cereri de stramutare a procesului in care mi se comunica ca aceasta este respinsa fiind netemeinica.In ... (vezi toată discuția)