avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare nemotivata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare nemotivata

Buna ziua

Am primit o hotarare in cadrul unei cereri de stramutare a procesului in care mi se comunica ca aceasta este respinsa fiind netemeinica.In sprijinul acestei hotarari nu e da nici o motivatie.Este ok ca instanta sa faca acest lucru? In hotarare nu se zice decat ca este definitiva si nu se arata nici o cale de atac.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
erhabe, utilizator
Cel mai recent răspuns: erhabe , utilizator 18:23, 8 Martie 2023
da, hotararea de respingere a cererii de stamutare nu se motiveaza si nu se ataca. este definitiva.
Art. 144

Judecarea cererii

(1) Cererea de strămutare se judecă de urgenţă, în camera de consiliu, cu citarea părţilor din proces.

(2) Hotărârea asupra strămutării se dă fără motivare şi este definitivă.

Am gasit articolul.Daca 3 luni inseamna judecare de urgenta.....
Si sa nu dai nici o motivare la cate probe am depus....asta inseamna ca esti la cheremul judecatorilor care pot face ce vor fara sa motiveze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula cerere de stramutare a unui dosar dupa ce in cauza a fost respinsa o cerere de recuzare formulata de catre judecator cristina69 cristina69 Buna dimineata Speta este urmatoarea: Intr-un litigiu de munca aflat in apel , judecatorul caruia i-a fost repartizata cauza spre solutionare a formulat o ... (vezi toată discuția)
Cererea de stramutare in ce conditii se depune? clau1858 clau1858 Am un dosar de pretentii in care vreau sa depun o cerere de stramutare pentru judecarea apelului, din motive intemeiate, insa hotararea pe fond la Judecatorie ... (vezi toată discuția)
Stramutare agnes20 agnes20 Mi s-a facut cerere de stramutare a recursului la ICCJ si in dreptul dosarului apare art40.alin.2CPC (1)Cererea de strămutare se judecă în camera de ... (vezi toată discuția)