avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie de plata- factura telefon
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie de plata- factura telefon

In urma cu ~2 ani am facut greseala sa imi fac un abonament. Dupa vre-o 6 luni mi-a venit o factura umflata (~150 ron) desi eu nu am vb aproape deloc la telefon. Am sunat la relatii cu clientii au recunoscut intr-un final ca e greseala lor si mi-au spus ca tot cu ce pot sa ma ajute e sa mi se scada din facturiile viitoare greseala. As fi fost deacord doar ca atunci eram student si na,.... viata de student fara bani poate stiti cum ii . Le-am zis la inceput frumos ca nu sunt de acord iar la insistentele cucuoanei de la relatii cu clientii i-am spus "respectuos" cine o sa ii plateasca factura. A trecut cam un an si mi-a venit o somatie de plata de ~600 ron. Am vorbit cu o amica de la compania de telefonie si tipa mi-a spus ca ar trebui sa fiu fraier sa platesc. Intre timp s-a dat legea cum ca nu se mai pot cere taxe de penalizare (era ~60% din costul somatiei de plata). In urma cu vre-o 2 luni primesc in posta de la o alta firma de executare o somatie de vre-o 13 mil. la fel mare parte taxe de rezilere (nu stiam ca legea nu se aplica si retroactiv). Sun la firma de recuperare creante sa ma interesez si un tip foarte flegmatic le spun situatia mea si cine sunt ma anunta acest lucru (nu se aplica retroactiv).

INTREBAREA MEA ESTE: Am aflat ca dupa 3 ani se prescrie factura si scap. Dar exista articolul prin recunoasterea dreptului a carui actiune se prescrie, facuta de cel in folosul caruia curge prescriptia. Adica faptul ca am sunat ca fraieru' poate fi luat cumva drept recunoastere (ma gandesc aici si in cazul in care as fi fost inregistrat). Am un amic la drept si el mi-a spus ca daca o sa imi propuna baietii sa platesc partial "Hai domnule plateste acolo si tu 50-100 ron in semn de bunacuvinta si iti dam pace sa nu cumva sa platesc ca se ia drept recunoastere (si mi-ati zis si dumneavoastra acelasi lucru). Dar repet intrebarea: Se poate lua convorbirea mea telefonica drept recunoastere care sa duca la oprirea prescrierii?[

Astazi (14.05.2011) cand m-am trezit aveam un apel nepreluat. Am sunat inapoi la acel numar si o mesagerie vocala m-a anuntat "Ati sunat la SC [editat de admin] SRL convorbirea dumneavoastra poate fi inregistrata, veti fi preluat imediat de unul dintre operatorii nostri" (era firma de recuperare). Am inchis imediat telefonul. Sigur vor suna iarasi in viitorul apropiat, ce sa fac sa ma fac ca stiu despre factura sau nu? Ma gandeam sa ii duc cu zaharelu, "A factura,... daca ziceti voi asa o fi nu mai tin minte,... hai ca platesc,..." si sa mai treaca asa (trebe sa mai treaca cam 1 an nu stiu exact).
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Alin Popescu, administrator
Buna seara !
Nu se poate considera o convorbire telefonica ca o recunoastere a creantei .... probabil ca firma de recuperare va merge la intimidare (asa procedeaza, de regula ) ...
Intimidare,... banuiesc ca va referiti la "Te dau in judecata,.... bla, bla..." oricum nu am aproape nimic pe numele meu si ce am nu valoreaza cat factura ,.... din experienta proprie (ma refer si la auzite) ce stiti? ziceau niste prieteni ca pt. o amarata de suma de 1300 ron nu isi bat capu (factura initiala 150 ron) ziceau ca ar trebui sa fie factura initiala >1000 ron si cu restante si tot sa sara de 1000E ca sa fiu cu adevarat luat in vizor de firme de recuperare?
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2011
CountPorcula, utilizator
e, ziceti ca mai este un an... dar dupa vor mai insista inca vro 5-6 ani cel putin.. si la batranete aveti sanse sa auziti de ea..
deci, sa vedem cat rezistati la stres.... sau cat de tare va preseaza ei....dar pe vecini dvs sigur o sa ii inebuneasca cu telefoane pana or veni ei sa va ceara sa platiti factura.
eu va propun sa va platiti macar aia 150 lei cat era factura ca sa dormiti linistit.
Ieri am fost sunat de o doamna foarte aroganta de la firma de recuperare. M-a intrebat scurt ce vreau sa fac cu factura. I-am spus ca nu stiu exact despre ce e vorba, ii dau o adresa de mail pe care sa imi trimita factura si contractul (sa vad despre ce e vorba, "sunt multe tepe la telefon, nu dau bani fara factura, de unde stiu ca nu vreti sa imi dati o teapa? si daca chiar e asa voi plati cand ma intorc din strainatate''. Mi-a spus ca luna aceasta se demareaza procedurile legale (de vre-o 4 luni tot la fel imi zic) si dupa va trebui sa imi iau avocat si bla bla si o sa le platesc lor si taxele de judecata. A refuzat sa imi trimita copii dupa documentele cerute si mi-a cerut iarasi sa platesc. I-am spus ca nu stiu exact despre ce este vorba si ca momentan nu am bani sa platesc sa ma deie in judecata daca vor si oricum eu fara sa vad factura si contractul NU DAU NICI UN BAN chiar daca as avea. Le-am zis ca nu au ce sa imi ieie daca ma dau in judecata (am mintit am o masina ). Din cunostintele voastre cam de la ce suma dau in judecata ? momentan vorbim despre ~ 1500 ron. Daca as lucra m-ar putea gasi? Ideea e ca momentan ma tot duc la interviuri si chesti de genu asta
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
CountPorcula, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mulțumesc frumos! exista cumva redeschidere sau ceva de genul acesta la prescripție? Roxana 7 Roxana 7 Sau orpire prescripție și reluare datorie? Ieri după-masă am fost sunata din nou de cei de la Credit Express și mi-au ceva de genul asta.Multumesc din ... (vezi toată discuția)
Restanta servicii telefonie mobila/somatie societate recuperari creante eneyonut eneyonut Buna dimineata, Am o mica problema cu o factura [ furnizor]In luna Martie 2011 mi sa terminat perioada contractuala cu [furnizorul]. Mi-am facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Factura orange MaximB MaximB As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un ... (vezi toată discuția)