avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract telefonie mobila

Buna seara,am fost abonat la serviciile oferite de Cosmote,foarte multi ani,vreo 8-9 ani,fara a avea probleme cu plata vreodata,asta pana in ianuarie 2010 cand mi-a venit o factura de 435 lei aproximativ,pt cost suplimentar,bani cu care achitam 1 an de zile.Am sunat la ei,m-am plans,am depus contestatie,asa cum mi-au cerut,am primit o nuoa facutura pe care sa insemn ce consider ca nu-mi apartine,bla bla bla...politica si proceduri interne.Dupa o 30 zile primesc raspuns ca suma trebuie platita,ei negasind nimic neconform.Abonamentul meu continea 1500 min in retea si 160 nationale,ceva de genul,insa NICIODATA nu le-am folosit in totatlitate.In timp ca am primit raspunsul negativ,m-am trezit cu o noua factura de 180 lei insumand internet prin GPRS,nici macar nu foloseam asa ceva,foloseam roterul de acasa ca sa stau pe telefon.Am sunat la ei si le-am explicat problema iar ca raspuns am primit urmatorul:este posibil ca telefonul d-vostra sa se fi conectat la router prin GPRS :)))),o aberatie mai mare n-am auzit in viata mea.Trecand peste astea,am achitat cele 2 facturi,ca in martie sa ma trezesc din nou cu 150 lei pt servicii din nou GPRS.La momentul respectiv aveam un HTC Google Dream One,primul telefon cu android iesit pe piata.Un prieten mi-a dat ideea sa sunt la Cosmote si sa cer setarile pt internet prin GPRS,pe atunci nu era inca 3G.Raspunsul celor de la Cosmote a fost ca momentan nu au setari pt acest model de tel,prin urmare isi cer scuze ca nu pot folosii internetul mobil.Atunci i-am intrebat dc platesc de 2 luni un serviciu pe care nu l-am folosit?au inceput sa se balbaie,sa trimit din nou reclamatie,bla bla bla...am inchis telefonul,am sunat de pe un alt nr si am spus ca am pierdut telefonu si sa-mi blocheze cartela,lucru facut imediat insa cu mentiunea sa ma prezint in 10 zile la orange shop sa-mi ridic al sim si sa platesc 50 lei.Nu am mai facut asta si nici nu am mai platit cei 150 lei ultima factura.Au trecut vreo 3 ani,pana m-au sunat cei de la Top Facturing,in legatura cu datoria preluata de la Cosmote si ca acum datorez vreo 650 lei,constand in penalizari si taxa de reziliere(pai ori platesc una ori alta?).Le-am spus ca eu nu platesc pt ceva de care nu m-am folosit,decat cu conditia sa-mi restituie nr de tel si beneficiile lunare din abonament,lucru care au spus ca nu e posibil(nici nu aveau cum,nr meu era folosit de altcineva de mai bine de 2 ani,sunasem la el).Le-am spus ca le platesc ultima factura si ultimele 6 luni de contract ce le mai aveam,agentul respectiv a fost de acord,am platit,am trimis confirmare si mi-a spus ca din punctul lui de vedere sunt ok.Am fost asa timp de 4 luni,dupa care au inceput din nou tel de la Top Facturing,suma crescand si mi-au spus ca ce am platit e doar o parte din penalizari.De atunci le-am spus sa nu ma mai sune ca nu mai vad de la mine 1 leu,pt faptul ca m-au minti si au fost excroci.Ma suna si in ziua de azi,desi sunt 5 ani de atunci si ma ameninta cu judecata.Le-am spus ca astept sa fiu citat in tribunal.Imi cer scuze pt lunga poveste,insa as vrea sa stiu ce e de facut sau la ce se poate ajunge?Nu mi-e frica sa merg in tribunal,insa ma gandesc sa nu judece cazul in lipsa si sa ma trezesc cu poprire pe salar sau ceva de genul,consider ca nu ar fi corect.Astept raspunsurile d-voastra,va multumesc.Cu stima Dinu
Cel mai recent răspuns: Dinu_Aurelian , utilizator 16:57, 25 Ianuarie 2015
Daca va actioneaza in judecata, veti fi citat la adresa.
Nu va vor actina, dreptul lor fiind prescris.
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
Multumesc de raspuns,aveam nevoie si de o confirmare scrisa ca sa spun asa :) ... mi-au mai spus persoane acelasi lucru,sper sa fie asa :)
Mare prostie ati facut cand ati platit, v-ati anulat singur prescrierea,... Si eu am fost intr-o situatie asemanatoare cu a dvs. doar ca in cazul meu si-au recunoscut greseala dar au incercat sa imi impuna ei conditiile de remediere (adica ei gresesc si tot ei stabilesc regulile remedierii). Acum in situatia dvs e diferit, in momentul in care ati platit v-ati cam taiat singur creanga de sub picioare,... acum trebuie sa asteptati alti 3 ani sa se prescrie, iar daca suma e mare nu va trece neobservata.
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
Plata facuta dupa implinirea termenului de prescriptie nu mai are ce intrerupe !
astept sa ma actioneze in instanta,pe urma e doar o singura rezolvare,ei sau eu...insa mi se pare aberant sa platesc o suma de care nu m-am folosit,mersi pt raspunsuri,toate cele bune si sanatate :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura "tel mobila" contine cost suplimentar de trafic date, fara a avea acest serviciu in abonament Ruxandra Urzica Ruxandra Urzica De indata ce am primit factura, am contactat telefonic un consultant, deoarece in abonamentul meu cu tel mobila nu este incus serviciul internet, nici n-am ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de orange romania s.a. blonddy13 blonddy13 In momentul in care m-am inscris m-am gandit ca poate dvs. o sa ma ajutati in aceasta problema si sa-mi dati solutia potrivita. Din 1999 sunt abonat fidel la ... (vezi toată discuția)
Inchidere abonament Ale-Geo Ale-Geo Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati. In feb.2015 am reinoit crt/abonamentul cu cei de la Telekom acum pentru 24 luni. Anul asta am hotarat sa schimb ... (vezi toată discuția)