avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incadrarea in functia publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incadrarea in functia publica

Sunt functionar public,la incadrarea mea in anul
2005,in functia publica nu s a tinut cont de vechimea in specialitatea studiilor exercitarii functiei publice pentru ocuparea gradului corespunzator vechimii.Au fost scoase la concurs mai multe functii publice de diferite grade,4 de asistent,2 de principal,2 de superior.In urma examenului eu am avut cel mai mare punctaj si am fost incadrat in grad de asistent spunandumi se ca alti colegi care au promovat si ei examenul au o vechime totala mai mare ca mine.Vechimea mea la acea data era de 11 ani.Pot face cava pentru incadrarea in gradul corespunzator vechimii? Institutia la care lucrez nu mi a dat nici un raspuns la adresele pe care le am facut in acest sens in lunile februarie martie 2011.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters207309 , utilizator 15:09, 25 Mai 2011
Ati fost incadrat consilier asistent deoarece ati promovat examenul pentru postul de consilier asistent.
Daca doreati sa fiti incadrat pe un alt post trebuia sa optati pentru functia respectiva. Cu 11 ani vechime in specialitatea functiei puteati sa mergeti la concurs pentru postul de consilier superior.

V-as ruga sa ne spuneti ce scrie in actul administrativ (Decizie/Ordin..) de numire in functie. Poate nu este vorba de concurs pentru ocuparea unei functii vacante ci de examen de promovare in functie.

Oricum, termenul de contestare a actului administrativ a trecut. Caz in care nu puteti face nimic.

Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2011
ylys, utilizator
la data respectiva s au scos la concurs 7 posturi de functionari publici in cadrul politiei comunitare fara a se preciza functiile si gradele, pe aceste posturi candidand 15 persoane,primii 7 au fost declarati admisi ulterior stabilindu-se incadrarea pe functia publica in functie de vechimea totala a fiecaruia.Mentionez ca nu s a tinut cont de media obtinuta la examen decat la ocuparea celor 7 posturi nu si la incadrarea in grad eu obtinand punctajul cel mai mare la examen.Am cerut la serviciul personal explicatii si mi s a spus ca incadrarea in gradul corespunzator se face in functie de vechime.Printre cei care au promovat examenul erau si cu vechime mai mare ca mine.Nu am facut nimic scris la data respectiva avand incredere de cele spuse de functionarul de la personal.V-as ruga sa-mi spuneti daca se mai poate face ceva in acest sens,actiune in instanta cu sanse de castig sau altceva.Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare pe un grad "imediat superior"sau recrutare pe un grad " superior" barbutmar barbutmar Buna ziua, Sunt functionar public in cadrul administratiei publice locale incepand cu anul 2005.Postul pe care am sustinut consurs si am fost admis- consilier ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici corinastrenc corinastrenc Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, ... (vezi toată discuția)
Recunoastere vechime studii privat vs bugetar cristiis cristiis Acum o luna am adresat o intrebare catre ANFP la care am primit un raspuns dar oarecum pe langa subiect. Incerc de mai mult timp, cu mai multe persoane ... (vezi toată discuția)