Ai mei au divortat cand eram minor si am fost crescut de tatal meu . Mama si-a construit casa dupa divortul de tata, dupa care la cativa ani s-a recasatorit cu actualul "tata". Ea a decedat si a dispus ca sotului ei sa ii ramana uzufructul viager asupra casei, iar mie in calitate de fiu, dupa moartea lui , sa imi revina casa .Deci, pot ataca un astfel de act, si CUM? Apoi in timpul casniciei, desi venitul mamei era ceva mai mare decat al sotului ei, acesta a vandut toate bunurile mobile pretinse a fi vechi si a luat pe numele sau altele. Am drept de mostenire la o parte din ele? Si daca da, numai prin judecata?
Ce taxe se platesc si exista un termen limita de acceptare a succesiunii?
Va multumesc frumos!
Cum "a dispus" cele mentionate de dvs.? Prin testament? Toate bunurile mobile si imobile cumparate in timpul casatoriei sunt bunuri comune ale sotilor, deci mama dvs. are o cota de 1/2 din bunurile cumparate de sotul ei, cota din care dvs. mosteniti 3/4. Dati o declaratie de acceptare a succesiunii la un birou notarial in termen de 6 luni de la deces. Taxele dezbaterii succesiunii vi le calculeaza notarul public, in functie de masa succesorala. Daca nu va intelegeti cu celalalt mostenitor, succesiunea se dezbate in instanta.
Uzufructul nu este transmisibil, nu se mosteneste si nu poate dispune nimeni de acest drept. Odata cu decesul uzufructuarului dreptul de uzufruct se radiaza din Cartea funciara!
Succesiune, mostenire
EliAur
Sot decedat,am o fata,succesiune nefacuta,ma recasatoresc .
Daca fac succesiunea dupa ce ma recasatoresc,viitorul sot va putea beneficia de mostenirea mea in ... (vezi toată discuția)