avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca poate fi ingradit(inchiriata o parte din imobil) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca poate fi ingradit(inchiriata o parte din imobil) sau poate fi constituita ipoteca pe un imobil asupra caruia exista constituit un uzufruct viager?

As mai dori sa stiu daca exista posibilitatea restrangerii dreptului de folosinta a uzufructuarului asupra imobilului de catre mostenitorul de drept si daca se poate garanta un imprumut cu aceste imobil ocupat de uzufructuar.

Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 13:03, 16 Mai 2011
Nu poate fi restrans in niciun fel dreptul de uzufruct!
buna ziua!
uzufructuarul sa inteleg ca este bine mersi in viata, ca altfel nu v-ar mai interesa restrangerea dreptului de uzufruct.
proprietarul nudei proprietati poate sa dispuna cum doreste de nuda proprietate.
insa de exemplu in cazul in care s-ar ipoteca nuda proprietate si s-ar ajunge la o executare silita banca ar trebui sa respecte pe viitor dr uzufructuarului, ceea ce nu este prea convenabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asupra unui apartament cu uzufruct viager este pusă o ipotecă de la fisc pentru o sumă datorată de uzufructuar (aproximativ 12.000 de euro). cum poate reintra în drepturi nudul proprietar? gabiupc gabiupc Asupra unui apt cu uzufruct viager este pusa o ipoteca de la finante ptr o suma datorata de uzufructuar de aprox 12000 eu. Cum poate reintra in drepturi ... (vezi toată discuția)
Contract v-c pe nume copil major MoP MoP Buna ziua. Dorim sa achizitionam o casa direct pe numele copilului major. Putem face acest lucru stipuland in contract uzufruct\\/ habitat viager (nu ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager - credit banca pusapopescu2013 pusapopescu2013 Locuiesc cu uzufruct vager intr-un apartament. Am un credit bancar si sunt in litigiu cu banca. Dupa noile legi ale bancilor exista vreun risc pentru persoana ... (vezi toată discuția)