avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... inspector protectia muncii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

inspector protectia muncii

cf noilor reglementari al codului muncii,daca am diploma de inspector protectia muncii, am dreptul de a lucra la mai multe firme, cu 2-3 ore, ce trebuie sa fac ca sa obtin autorizatia si stampila de la itm?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160319 , utilizator 23:02, 25 Mai 2011
In calitate de prestator aveti obligatia de a se inregistra si a depune la inspectoratul teritorial de munca un dosar care sa cuprinda urmatoarele documente:
a) actul constitutiv din care sa reiasa obiectul de activitate;
b) certificatul de inmatriculare in registrul comertului, emis de Oficiul registrului comertului de pe langa camera de comert si industrie judeteana, respectiv Camera de Comert si Instrustrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti, in a carei raza teritoriala isi are sediul;
c) acte doveditoare din care sa rezulte calificarea de inspector de resurse umane si cunostinte de operare PC a persoanelor care opereaza in registrele generale de evidenta a salariatilor;
d) contractele de prestari servicii si actele aditionale ale acestora incheiate cu angajatorii pentru activitatea de completare si transmitere a registrului/registrelor general/generale de evidenta a salariatilor, precum si pentru activitatea de resurse umane.
Intrebarea se refera la INSPECTORUL DE PROTECTIA MUNCII si nu la ACTIVITATEA DE RESURSE UMANE!!
Trebuie sa obtineti o acreditare de la ITM, pentru care se depune un dosar in acest sens.
Conditiile ce trebuie indeplinite sunt prevazute de HG nr. 1425/2006 modificata de HG nr. 955/2010, iar prestarea serviciilor se poate face in baza autorizarii, de exemplu, ca PFA.
Interventie moderator

miunicoleta a deschis un topic nou – pe care l-am sters – unde a scris:

as dori sa va pun o intrebare am diploma de inspector protectia muncii, si as dori sa stiu daca am dreptul sa imi incep activitatea daca nu am studii tehnice, ci economice, dar am diploma de inspector protectia muncii, ce pot sa fac in acest sens,am dreptul sa lucrez cu 2-3 ore la firme cu contract de colaborare, si ce acte imi trebuiesc in acest sens sa imi iau autorizatie si stampila, de unde,

va multumesc


G David a raspuns, din nou:
Pentru a desfasura aceasta activitate trebuie sa obtineti abilitare de la ITM.
Trebuie sa mergeti sa vedeti ce documentatie trebuie sa depuneti in acest sens la ITM.



miunicoleta, ramaneti, va rog, cu discutia in acelasi topic – daca nu schimbati tema. Punand aceeasi intrebare in "locuri diferite" incalcati pct-ul 3.3. din regulamentul forumului.

Multumesc pentru intelegere.
Interesanta intrebare!
Un cadru tehnic PSI(CURS DE 164 ORE) si inspector SSM(CURS 80 DE ORE), absolvent de studii tehnice superioare,fara vechime in activitatea de SSM si PSI poate activa ca pfa?

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa firma de protecta muncii ssm CristinaBaltaretu CristinaBaltaretu Buna. As vrea sa fac un curs de Protectia Muncii (SSM) si apoi sa imi deschid PFA in acest domeniu. As vrea sa va intreb daca este posibil in Romania sa fii ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa nico123 nico123 Buna ziua,as dori sa stiu si eu ce pregatire, sau ce experienta trebuie pt infiintarea pfa in domeniul protectia muncii? Mentionez ca sunt economist, iar acum ... (vezi toată discuția)
As vrea sa deschid o societate care sa se ocupe cu ssm, psi, resurse umane, revisal, saarizare, ce trebuie sa indeplinesc...? patrascu4986 patrascu4986 as vrea sa deschid o societate care sa se ocupe cu ssm, psi, resurse umane, revisal, saarizare, Ce trebuie sa indeplinesc...? Va multumesc! (vezi toată discuția)