Buna ziua! As avea si eu o nelamurire: imi trebuie rovinieta pe drumul Navodari - Constanta/Constanta- Navodari, prin statiunea Mamaia? Eu stiam ca nu, avand in vedere ca din oras intru in statiune si iar in oras, dar am auzit ca acum trebuie...
Va multumesc.
Este o intrebare destul de punctuala dar in general orasul pentru care nu-ti trebuie rovinieta e cel in care ai domiciliul in buletin. In rest, intre localitati si in alte localitati vecine, trebuie.
Daca asteptati un raspuns documentat si fundamentat pe prevederile legale si nu doar niste pareri fara suport, va redau mai jos definitia data rovignetei de prevederile Ordonantei15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România:
Art. 1
(1) În înţelesul prezentei ordonanţe, termenii şi expresiile de mai jos se definesc după cum urmează:
j) rovinietă - documentul care atestă achitarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România
Concret, traseul Constanta-Navodari, prin statiunea Mamaia este drum judetean, deci nu aveti nevoie de rovinieta.
Din cate stiu intre Mamaia si Navodari este o distanta apreciabila de drum nu se merge numai prin localitate. Dar rovinieta ar trebui sa se foloseasca pe toate drumurile marcate cu DN si nu cu DJ sau DC.
Rovigneta
Daca poate cineva sa ma lamureasca pe ce drumuri este obligatorie plata rovignetei: DN, DJ, E.. sau toate, cum se defineste expresia \"reteaua de drumuri ... (vezi toată discuția)