avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta

Buna ziua! As avea si eu o nelamurire: imi trebuie rovinieta pe drumul Navodari - Constanta/Constanta- Navodari, prin statiunea Mamaia? Eu stiam ca nu, avand in vedere ca din oras intru in statiune si iar in oras, dar am auzit ca acum trebuie...
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:02, 16 Mai 2011
Daca iesiti din locallitatea de domiciliu, va trebuie rovinieta
Este o intrebare destul de punctuala dar in general orasul pentru care nu-ti trebuie rovinieta e cel in care ai domiciliul in buletin. In rest, intre localitati si in alte localitati vecine, trebuie.
Daca asteptati un raspuns documentat si fundamentat pe prevederile legale si nu doar niste pareri fara suport, va redau mai jos definitia data rovignetei de prevederile Ordonantei15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România:

Art. 1
(1) În înţelesul prezentei ordonanţe, termenii şi expresiile de mai jos se definesc după cum urmează:

j) rovinietă - documentul care atestă achitarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România

Concret, traseul Constanta-Navodari, prin statiunea Mamaia este drum judetean, deci nu aveti nevoie de rovinieta.
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
Din cate stiu intre Mamaia si Navodari este o distanta apreciabila de drum nu se merge numai prin localitate. Dar rovinieta ar trebui sa se foloseasca pe toate drumurile marcate cu DN si nu cu DJ sau DC.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovigneta Daca poate cineva sa ma lamureasca pe ce drumuri este obligatorie plata rovignetei: DN, DJ, E.. sau toate, cum se defineste expresia \"reteaua de drumuri ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa detii rovinieta? bogdan2512 bogdan2512 BUNA ZIUA, Am primit in data de 25-03-2011 o instiintare de plata la un proces verbal de constatare ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie rovinieta pe un drum national care trece printr-o localitate? sebastians sebastians Buna ziua, Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea intrebare : Este obligatorie rovinieta pe un drum national, daca DN-ul trece printr-o ... (vezi toată discuția)