avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intretinere parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intretinere parinti

Va rog sa imi spuneti daca exista un articol de lege care sa ma oblige sa imi intretin tatal, in conditiile in care el are pensie de peste 1000 lei noi, are bani la banca, are locuinta, se poate deplasa, lucreaza in gradina ,iar apartamentul in care locuieste l-a trecut pe numele surorii mele cu acte de vanzare !De aemenea , pe mine m-a amenintat de multe ori ca ma bate unde ma intalneste, m-a reclamat la politie , spunand ca vreau sa il bat,cand m-am dus in vizita la mama care locuieste cu el in acelasi domiciliul desi sunt divortati!De asemenea pot dovedi cu martori ca ma calomniaza pe unde apuca si imi ameninta copilu!
Cel mai recent răspuns: cocalici , utilizator 23:17, 22 Mai 2011
LEGE Nr. 4 din 4 aprilie 1956
CODUL FAMILIEI

Art. 86
Obligaţia de întreţinere există între soţ şi soţie, părinţi şi copii, cel care înfiază şi înfiat, bunici şi nepoţi, străbunici şi strănepoţi, fraţi şi surori, precum şi între celelalte persoane anume prevăzute de lege.
Are drept la întreţinere numai acela care se află în nevoie, neavând putinţa unui câştig din munca, din cauza incapacităţii de a munci.
Art. 89
Întreţinerea se datorează în ordinea următoare:
a) soţii îşi datorează întreţinerea înaintea celorlalţi obligaţi;
b) descendentul este obligat la întreţinere înaintea ascendentului, iar, dacă sunt mai mulţi descendenţi sau mai mulţi ascendenţi, cel în grad mai apropiat înaintea celui mai îndepărtat;
c) cel care înfiază este obligat la întreţinere înaintea părinţilor fireşti;
d) fraţii şi surorile îşi datorează întreţinere după părinţi, însă înaintea bunicilor.
In contractul prin care tatal dumneavoastra a vandut apartamentul sorei exista vreo clauza referitoare la intretinere?Aceasta v-ar putea lamuri din punct de vedere al obligatiilor legale.Mai ramane totusi aspectul moral.Privitor la acesta sunteti singurul in masura sa hotarati.
pt a fi obligat sa-l intretineti, trebuie ca tatal sa va actioneze in judecata, putin probabil sa castige, cat are suficienti bani pt a se intretine
Parintii mei au incheiat un contract cu uzufruct viager cu sora mea.Atat timp cat timp de 40 de ani am avut doar de suferit din cauza tatalui,nu cred ca pot lua in considerare aspectul moral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere bunici apatrascu apatrascu nepotii au obligatia sa intretina bunicii? Multumesc (vezi toată discuția)
Obligatie intretinere ILC ILC buna ziua am o indoiala privind obligatia de intretinere... Domnul X nu are nici un venit lunar, nu are pensie, nu lucreaza, este bolnav si nu se poate ... (vezi toată discuția)
Bunica paterna poate platii pensia alimentara neplatita... RAMOnaBC RAMOnaBC buna ...am si eu o intrebare.Am auzit pe undeva ca daca tatal neplatitor de pensie alimentara nu are venit si nu poate fi obligat la plata restanta a pensiei ... (vezi toată discuția)