Am rugamintea la dv sa ma ajutati in calcularea sumeleor aferente concediului medical
M-am angajat pe 06 dec 2010 pe un salar brut de 1230(pana atunci am avut pauza mai mare de 6 luni pe cartea de munca)deci luam in calcul doar lunile lucrate:
Dec - suma aferenta zilelor lucrate din 1230 brut
Ian - 1230 brut
Febr - din 09.02 CM,COD BOALA NORMALA
iar din 15 April am intrat in concediu prenatal
In speranta ca nu va deranjez foarte mult,am rugamintea sa ma ajutati cu un calcul al CM-ului,sumele nete pe lunile Febr,Mart,April
deoarece calculele mele nu coincid cu cele ale angajatorului,iar acesta refufa sa-mi dea o situatie detaliata,privind calcului concediului
Multumesc foarte mult!
De regula se procedeza astfel: se aduna salariile brute aferente ultimelor 6 luni lucrate, se aduna numarul zilelor lucrate aferente celor 6 luni, după care se împarte totalul de la salariile brute la total zile lucrate rezultând o medie. Această medie se înmulţeşte cu nr. zilelor de concediu de care aţi beneficiat în februarie, martie şi aprilie şi cu procentul aferent bolii respective, pentru boală normală este 75%, trebuie să vedeţi ce cod indemnizaţie v-a trecut pe concediu iar pe verso-ul concediului aveţi procentele
Multumesc foarte mult pt raspuns
stiu ca din acest concediu se opreste somajul si cas-ul la salariul minim,insa vreau sa va intreb daca se retine si impozit.
Multumesc!
Plata cm
nicoletag
cum se calculeaza un CM pentru toata luna mai 2010?
cod indemniz 01
cod diagnostic 745 subacut
sal brut aprilie = 1076
sal brut martie = 1076
sal brut ... (vezi toată discuția)