avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul concediu medical

Buna ziua!

Am rugamintea la dv sa ma ajutati in calcularea sumeleor aferente concediului medical
M-am angajat pe 06 dec 2010 pe un salar brut de 1230(pana atunci am avut pauza mai mare de 6 luni pe cartea de munca)deci luam in calcul doar lunile lucrate:
Dec - suma aferenta zilelor lucrate din 1230 brut
Ian - 1230 brut
Febr - din 09.02 CM,COD BOALA NORMALA
iar din 15 April am intrat in concediu prenatal
In speranta ca nu va deranjez foarte mult,am rugamintea sa ma ajutati cu un calcul al CM-ului,sumele nete pe lunile Febr,Mart,April
deoarece calculele mele nu coincid cu cele ale angajatorului,iar acesta refufa sa-mi dea o situatie detaliata,privind calcului concediului
Multumesc foarte mult!

Cel mai recent răspuns: âynna , utilizator 09:21, 17 Mai 2011
De regula se procedeza astfel: se aduna salariile brute aferente ultimelor 6 luni lucrate, se aduna numarul zilelor lucrate aferente celor 6 luni, după care se împarte totalul de la salariile brute la total zile lucrate rezultând o medie. Această medie se înmulţeşte cu nr. zilelor de concediu de care aţi beneficiat în februarie, martie şi aprilie şi cu procentul aferent bolii respective, pentru boală normală este 75%, trebuie să vedeţi ce cod indemnizaţie v-a trecut pe concediu iar pe verso-ul concediului aveţi procentele
Multumesc foarte mult pt raspuns
stiu ca din acest concediu se opreste somajul si cas-ul la salariul minim,insa vreau sa va intreb daca se retine si impozit.
Multumesc!
Pentru concediu de boala obisnuit se retin toate impozitele.Pentru concediu cod indemnizaşie 08 se retine contribuţia la pensii.
Pt concediu cod 08?nu se retine cas si impozit?
Multumesc!
Angajatorii mei mi-ai oprit si pe perioada prenatalului cas si impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venitul corect pt concediu medical roxana1 roxana1 am si eu o rugaminte daca ma moate ajuta cineva sa imi calculeze exact cat ar trebui sa iau pe luna septembrie in care am fost in medical toata luna cu codul ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizație concediu prenatal ellena_87 ellena_87 Care este valoarea indemnizației concediului prenatal la un salariu brut de 4000lei? Precizez că nu am avut concediu medical in ultimele 6 luni. Va ... (vezi toată discuția)
Plata cm nicoletag nicoletag cum se calculeaza un CM pentru toata luna mai 2010? cod indemniz 01 cod diagnostic 745 subacut sal brut aprilie = 1076 sal brut martie = 1076 sal brut ... (vezi toată discuția)