avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... liberare conditionata,concomitent cu un nou caz penal, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

liberare conditionata,concomitent cu un nou caz penal, posibil?

In cazul in care o persoana aflata momentan in detentie, cu o condamnare de 10 luni pentru conducere in stare de ebrietate, cu antecedente pentru acelasi motiv, dar reabilitat, face o cerere de liberare conditionata, i se va acorda de catre judecator, cand acesta va afla ca, cu 5 luni inainte de hotararea definitiva, anul trecut, a condus in stare de ebrietate si a lovit un alt autovehicul? A despagubit pe celalalt sofer, dar deja este cautat de catre politie pentru prezentarea dosarului de urmarire penala, pentru accident, conducere in stare de ebrietate, cu permisul suspendat, el aflandu-se in detentie.

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2011
kdoina2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 22:16, 15 Mai 2011
In principiu nu , daca va aparea si acea fapta in momentul discutarii cererii de liberare conditionata atat la penitenciar sau in instanta se va propune si probabil instanta va aproba un nou termen de reiterare a cererii(amanarea datei la care poate fi discutata cererea) .
In aceasta situatie detinutul urmeaza sa reformuleze cererea la data stabilita de instanta.
Va multumesc pentru raspuns.
de principiu , acel dosar nefiind finalizat ar treebui sa ne gandim de prezumtia de nevinovatie ,caz in care nu trebuie sa tinem conmt de el si daca indeplineste conditiile pentru a fi liberat conditionbat ar trebui sa se intample asta.
la liberarea conditionata sunt stipulate conditiile dar ceea ce ati scris dvs mai sus nu impiedica sa fie libarat conditionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberarea conditionata alexandra_iuhas alexandra_iuhas sotul meu are un mandat de 3 ani. Are deja executat 1 an si 10 luni plus 4 luni castig, in total 2 ani si 2 luni. Prima comisie de liberare a avut-o pe 19 ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata elenaionescu69 elenaionescu69 Buna ziua, Am si eu o problema. Logodnicul meu se afla momentan in detentie si urmeaza sa intre in comisia de liberare conditionata in maximum 2 saptamani. De ... (vezi toată discuția)
Cod penal andreea_roshkata andreea_roshkata buna ziua,as dori sa stiu si eu cat dureaza comisia de eliberare,dupa ce s-a executat pedeapsa,adica dintr-un an face 8 luni si dupa aceea intra in comisie ,as ... (vezi toată discuția)