avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Revenire la pensia de CAP
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Revenire la pensia de CAP

Buna ziua,

Bunica mea a avut pensie de la CAP si un ajutor de pensie (pentru ca avea 9 luni si jumatate vechime si per. minima de acordare a unei pensii era de 10 ani). La moartea bunicului a optat pentru pensia de urmas, pentru ca era mai mare. Inainte de a opta pt pensia de urmas, pensia CAP si acel ajutor de pensie au fost unite intr-o singura pensie, pe un singur cupon. Intrebarea este daca bunica poate primi acum si pensia de la CAP, pe langa pensia de urmas pe care o ia in fiecare luna?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:31, 15 Mai 2011
1. In sistemul public de pensii din Romania nu se poate beneficia decat de o singura pensie.
2. In cazul de fata va opta pentru cea mai convenabila dintre pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas 2014 rev3enge rev3enge buna seara, am si eu o intrebare...bunicamea de 80 de ani are o pensie de 350 lei de pe urma CAP (desi pe cupon ii scrie indemnizatie sociala, aceasta este ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru bunica mea cel_mai_nou_utilizator cel_mai_nou_utilizator stiu ca nu am voie sa repostez dar incerc, am postat aseara si cred ca nimeni nu a apucat sa-mi vada intrebarea :( buna ziua ! povestea incepe asa .... In ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas alecsandru.andrei.constantin alecsandru.andrei.constantin Am câteva nelămuriri legate de pensia de urmaș acordată soțului supraviețuitor. Am beneficiat de pensie de urmaș ca unic fiu al tatălui decedat ... (vezi toată discuția)