avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Frauda pe Internet 2008
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Frauda pe Internet 2008

Buna ziua,

astazi, 8 iulie 2008, am primit o vizita neasteptata la firma din partea S.I.F.D.G.P.M.B..
Se pare ca in luna decembrie, am folosit renumitul program DC++ pentru a cauta materiale informative. Iar in schimbul lor am share-uit niste melodii. Mi s-a prezentat nick-nameul folosit, IP-ul extern fiind unic si al firmei, fiecare calculator avand IP diferite in interiorul retelei si print screen-uri cu ce aveam share-uit la acel moment.
Am fost pus sa dau o declaratie in care am zis ca am instalat acel program in aceea zi, cautand documentatie necesara manifestarii muncii de birou, fiind angajat in functia de operator calculator. Cum nu am putut share-ui documentele firmei, acestea fiind documente private am share-uit muzica si videoclipuri (*.mp3, *.avi) si tot odata am declarat ca NU stiam ca acest lucru este pedepsit de lege.
mi s-a dat un numar de inregistrare la Parchet si cel de la S.I.F.D.G.P.M.B. Tot odata mi s-a comunicat ca voi fi chemat la parchet pentru a mai da inca o declaratie, de data aceasta tip si ca trebuie sa astept sa vad ce va propune procurorul, sau cam asa ceva.

Ideea este ce fac mai departe?
Dar vreau sa stiu la ce sa ma astept de aceea va cer sfatul.

PS.: Intentionez sa caut un avocat cat mai repede posibil ca sa ma poata sfatui si totodata reprezenta cand voi merge sa dau acea declaratie Tip.
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 01:10, 17 Iulie 2008
Tot odata mi s-a spus ca NU mi se trece la cazier.
Si mi s-a spus ca mi se face dosar. Sa inteleg ca e Penal si ce implicatii implica acest lucru in viata de zi cu zi?
Dupa cat timp dupa savarsirea "infractiunii" se prescriu astfel de fapte.
numai daca este contraventie nu se trece in cazier.
ar trebui mai multe lamuriri despre toata aceasta poveste.
totusi ar trebui sa luati legatura cu un avocat!
Depinde ce alte probe mai au la dosar... ca print screen-ul ala poate cadea din start (mare lucru sa desenezi ceva in paint, salvezi ca .bmp sa fie mare, ii maresti rezolutia daca e necesar sa treaca de 3 mega cat are o melodie si la urma sa-i dai rename Nicolae Guta - Of viata mea.mp3 si nu ii incalci cu nimic drepturile de autor ale celebrului artist nefiind un fisier audio)... sunt o gramada pe DC++ cu fake share... sunt programe care doar simuleaza ca exista ceva in share dar in realitate nu exista (poti face share de 5 TB pe un hdd de 1 giga... programul ocupa vreo 3 mega cu totul)... in rest e doar declaratia ta care te mai poate incurca.... si daca iti ia hardul de mai pot incurca softurile la care n-ai licenta (daca exista asa ceva pe el... desi ma indoiesc ca de obicei firmele sunt la punct cu licentele)... in plus verifica si melodiile respective ca poate sunt freeware.
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba electronica obtinuta ilegal emilot66 emilot66 1. Daca mi s-a intrat in calculator si sau facut poze la \\\\"My Computer\\\\" cu fisierele si marimea lor de catre politie sau providerul de internet fara ... (vezi toată discuția)
Legi privind share-l prin dc++ raluca_ro raluca_ro buna sunt Raluca, nu stiu daca ma adresez cui trebuie dar as dori si eu niste lamuriri cu privire la niste legi, a circulat zilele acestea pe internet - ... (vezi toată discuția)
Aimr perchezitie dc++ Cristel_DC Cristel_DC buna ziua nu pot sa pun intregul mesaj dar pana rezolv am cateva intrebari (vezi toată discuția)