avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... aimr perchezitie DC++
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

aimr perchezitie DC++

buna ziua
nu pot sa pun intregul mesaj dar pana rezolv am cateva intrebari
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
Cristel_DC, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristel_DC , utilizator 21:19, 1 Noiembrie 2011
Buna ziua
As dori cateva nelamuriri daca se paote
In luna februarie aimr m-a identificat pe dc cum ca faceam sahre de melodii, la data respectiva si la ora respectiva eram la munca, ma rog sa identificat ip meu au venit cu mandat pe numele mamei deoarece abonamentu de la internet era facut pe numele ei si au ridicat din casa 3 calculatoare pe care leau trecut in pricesul verbal.
Unu era al meu unu al tatalui si unu al surorii mele, perchezitia sa facut in luna august . Dupa o luna au chemato pe mama sa asiste la desigilare petnru perchezitia informatica.
Aveau print screen cu id meu si cu adresa de ip si au spus ca la perchezitia informatica sa identificat nickul ca fiind al meu (nick-ul nu este numele meu si nu detin nici un act cum ca ar fi al meu putea orcine sa sil asume), mentionez ca aveam pus la inceput chestiile acelea de la actiunea anti-gramofon care nu apar in print screenurile lor.
Aveau voie sa caute in calculatorul meu fara mine? tinand cont ca aveam salvate emailui parole de la diferite situri si ma rog lucruri personale care nu se flau bineinteles la share
La sfarsit mamei mele nu i s-a dat nimic nici un proces verbal cu ceea ce au luat din calculator.
Eu am fost pelcat din tara din luna martie pana in septembire.
Acum intrebarea mea este: daca ceea ce au facut ei este legal si cum imi pot dovedi ca eu am facut astea si nu un virus sau cine stie ce tinand cond ca eu la data respectiva eram la munca si am martori in acest sens?
Si cum m-as putea apara in acest sens?



va multumesc
La o prima vedere, faptul ca erati la serviciu cand s-a dat share la acele fisiere nu va ajuta foarte mult pentru ca se stie ca poti lasa calculatorul deschis sa-si faca treaba si tu sa fii in alta parte.
Banuiesc ca nicknameul pe care l-au descoperit ei ca fiind al dvs. este luat tot din calculator, pentru ca de aceea s-a facut perchezitia, sa se constate daca informatiile pe care le aveau ei pe hartie(printscreen) coincid cu cele din calculator.Daca acest nickname nu s-ar fi aflat in program DC din calculatorul dvs., acel print era egal cu 0.
Spuneti ca oricine ar fi putut sa-si asume un nickmane.Adevarat, insa in acest caz acest nick nu ar fi aparut si in calculatorul dvs, daca erati singurul care il foolosea,sper sa sesizati diferenta.
Perchezitia informatica se face in prezenta proprietarului calculatorului, daca aveti dovezi ca nu mama dvs. era proprietarul ci dvs. atunci puteti cere sa se repete expertiza in prezenta dvs.
Orice perchezitie trebuie sa se constate printr-un proces verbal, daca acest act nu exista...nasol pentru ei, norocul dvs.
In sfarsit, teoria virusul sau "someone else did it" poate fi invocata, dar slabe sanse de reusita daca nu se constata ca computerul era infectat cu un virus care coordona toata activitatea asta de share.
Ce acuzatii vi se aduc?
multuesc pt promptitudine
deocamdata sunt scos de sub urmarire penala de la politie
o sa imi vina amanda penala care o sa imi ramana in cazier 6 luni
de la politie cam atat
dar problma e ce o sa imi vina de la aimr ce despagubiri sa platesc cam asta ar fi
perchezitia calculatorului sa efectuat deja dar in prezenta mamei problema e ca nu stiu ce anume s-a luat in calk sau ce anume au facut ei in calculator (mama nu se pricepe nici sa il deschida) si nu i sa dat nimic in acest sens nici o hartie nimic cam asta ar fi
cat de legal este acest lucru?
am inteles ca ei o sa se constituie parte civila
daca nu am nimic pe numele meu ce imi pot face?
si daca eu plec din tara pot solicita un mandat pt mine?
o zi placuta in continuare
Da, in cazurile acestea trebuie sa despagubiti pe autorii de drepturi care le-ati incalcat. Nu stiu sa va spun cat o sa va coste toata treaba, insa daca nu aveti venituri sau proprietati nu prea aveti cum sa platiti sau sa fiti executat silit.
Nu este legal sa nu se intocmeasca un proces verbal la perchezitia informatica, insa acest lucru trebuie constatat de catre un avocat care va putea sa vada dosarul dvs. daca nu este deja prea tarziu pt ca spuneti ca vi s-a aplicat deja pedeapsa cu amenda penala.
Dar sfatul meu este sa fiti sincer cu dvs. in primul rand, adica daca ati dat share la muzica, filme, softuri pe DC inseamna ca sunteti vinovat si amenda aplicata este corecta. In caz contrar indraznesc sa va intreb de ce aveati instalat acest program in calculator? Cu torii stim ca instalarea unui astfel de program nu este pt infrumusetare ci tocmai pt share. Nu va judec, insa vreau sa realizati ca putea sa fie mult mai rau pt dvs. Pirateria nu mai este o gluma in Romania asa cum multi inca asta cred.
Daca nu sunteti angrenat intr-un proces penal, nu se poate emite mandat.
problema se pune ca ei au ales aleator 7 persoane din 6000, legea se face aleator ???
de ce nu ia laut pe toti ??
daca furam 6000 de insi dintr-o banca ei aleg numai 7 si i acuza si pentru celilalti??
nu cred ca sunt persoane in tara asta care nu au muzica downlaodata in calculator
si sincer nu am am folosit dc++ de cel putin un an ptr ca folosesc torente

Alte discuții în legătură

Frauda pe internet 2008 shakur shakur Buna ziua, astazi, 8 iulie 2008, am primit o vizita neasteptata la firma din partea S.I.F.D.G.P.M.B.. Se pare ca in luna decembrie, am folosit renumitul ... (vezi toată discuția)
O mama disperata Baiatul meu, de 18 ani si jumatate, elev in clasa a XII-a a fost conectat prin programul Direct Connect (DC) la o retea de mii de utilizatori de calculatoare ... (vezi toată discuția)
Ip-ul proba valida sau nu in instanta? romanas romanas fiecare pc care e utilizat pe net are un IP...router..proxy..Avand in vedere ca toate retelele de inet sunt supraterane (cabluri peste blocuri din scara in ... (vezi toată discuția)