avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie lovita de nulitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie lovita de nulitate

Am primit Decizie de incetare raport de munca functie publica pe motiv de restructurare .
Pot invoca in instanta nulitatea pe motiv ca nu a fost complecta?
Lipseste capitolul unde ma pot adresa pentru contestare si in ce termen.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 16 Mai 2011
art. 62(2) C.muncii: Decizia se emite în scris şi, sub sancţiunea nulităţii absolute, trebuie să fie motivată în fapt şi în drept şi să cuprindă precizări cu privire la termenul în care poate fi contestată şi la instanţa judecătorească la care se contestă. Din propria experienta iti spun ca trebuie sa vezi practica judiciara de la curtea de apel de unde ai domiciliul. Unele sentinte zic ca da iar altele ca nu. Zic uni ca daca ai contestato in termen si unde trebuie atunci nu este nula, pentru ca ai stiut.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
bartac, utilizator
ANAFNAFA a scris:

Am primit Decizie de incetare raport de munca functie publica pe motiv de restructurare .
Pot invoca in instanta nulitatea pe motiv ca nu a fost complecta?
Lipseste capitolul unde ma pot adresa pentru contestare si in ce termen.


Intr-adevar, decizia se emite în scris şi, sub sancţiunea nulităţii absolute, trebuie să fie motivată în fapt şi în drept şi să cuprindă precizări cu privire la termenul în care poate fi contestată şi la instanţa judecătorească la care se contestă.

Mentiunile privind instanţa la care poate fi atacată şi termenul de atacare reprezintă condiţii ad validitatem ale decizie de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie desfiintare post LUMI1971 LUMI1971 In decizia de desfiintare a unui post este trecut urmatoarea fraza ,,Decizia nr...din data de....... a Consiliului de Administratie prin care s-a decis ... (vezi toată discuția)
Concedieri ContSters139791 ContSters139791 buna ziua lucrez in domeniul privat iar compania a facut restructurari si acum un an si va face din nou, intrebarea mea este cum se procedeaza sau cum poate ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere Mihai Pop Mihai Pop Buna seara! Decizia se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire ... (vezi toată discuția)