avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie desfiintare post

In decizia de desfiintare a unui post este trecut urmatoarea fraza ,,Decizia nr...din data de....... a Consiliului de Administratie prin care s-a decis restrangerea activitatii si desfiintarea unor posturi" .Intrebarea mea este daca aceasta decizie este legala din moment ce nu este trecut si motivul acestei restrangeri?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: LUMI1971 , utilizator 19:24, 13 Decembrie 2013
Este obligatoriu sa fie trecut si termenul si instanta unde poate fi atacata respectiva decizie?
Da, este obligatorie mentionarea in decizia de concediere a termenului si instanta la care se ataca decizia.

Art.63 alin.3 C.mun. prevede : Decizia se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire la termenul in care poate fi contestata si la instanta judecatoreasca la care se contesta.
Deci sa inteleg ca doar simpla mentiune ,,restrangerea activitatii " si nespecificarea termenului in care poate fi contestata decizia si instanta judecatoreasca la care se contesta, poate face ca aceasta decizie sa fie nula in cazul in care merg in instanta?.

Asa cum prevede textul de lege, in speta, decizia respectiva este lovita de nulitate absoluta.
Multumesc,multumesc mult de tot!Mi-ati dat o veste foarte buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie lovita de nulitate ANAFNAFA ANAFNAFA Am primit Decizie de incetare raport de munca functie publica pe motiv de restructurare . Pot invoca in instanta nulitatea pe motiv ca nu a fost ... (vezi toată discuția)
Concedieri ContSters139791 ContSters139791 buna ziua lucrez in domeniul privat iar compania a facut restructurari si acum un an si va face din nou, intrebarea mea este cum se procedeaza sau cum poate ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere contestata cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Societatea la care lucrez, (societate de constructii) se confrunta cu o lipsa totala de contracte de lucrari inca de anul trecut din luna iulie ... (vezi toată discuția)