avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedieri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedieri

buna ziua

lucrez in domeniul privat iar compania a facut restructurari si acum un an si va face din nou, intrebarea mea este cum se procedeaza sau cum poate fi atacata o decizie de concediere cf careia un post se desfiinteaza, din cate stiu pe acel act trebuie sa fie obligatoriu trecuta instanta la care poate fi contestata decizia si termenul in care se poate face acest lucru. Ati intalnit asemenea cazuri in practica, cum poate cineva ataca o astfel de decizia, si avea castig de cauza?

acum incerc sa imi iau ceva masuri de precautie in caz ca nefericitul eveniment s-ar putea intampla.

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 21:37, 22 Iulie 2010
decizia de concediere trebuie sa indeplineasca anumite conditii de fond si de forma;






Decizia se emite în scris şi, sub sancţiunea nulităţii absolute, trebuie să fie motivată în fapt şi în drept şi să cuprindă precizări cu privire la termenul în care poate fi contestată şi la instanţa judecătorească la care se contestă.
Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitatea absoluta a concedierii / tardivitatea contestatiei opc2006 opc2006 buna seara dupa primirea preavizului , la terminarea perioadei de preaviz , am primit decizia de concediere ( desfintarea postului ) . In decizie au omis sa ... (vezi toată discuția)
Decizie desfiintare post LUMI1971 LUMI1971 In decizia de desfiintare a unui post este trecut urmatoarea fraza ,,Decizia nr...din data de....... a Consiliului de Administratie prin care s-a decis ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala art 65(1) mivvsc mivvsc buna ziua, mi-a incetat cim cu art 65(1), restructurare post pe motive economice am primit notificarea, preavizul si acum 7 zile decizia -la nivel de tara ... (vezi toată discuția)