buna seara
dupa primirea preavizului , la terminarea perioadei de preaviz , am primit decizia de concediere ( desfintarea postului ) . In decizie au omis sa scrie si motivele concedierii . Astfel nu au fost respectate prevederile art 76 care prevede obligativitatea mentionarii acestora.
conform ART. 78: Concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege este lovita de nulitate absoluta
Ce inseamna nerespectarea procedurii ? ( am primit preaviz , iar apoi decizie - dar decizia este incompleta )
De la primirea deciziei au trecut 60 zile.
Daca fac contestatie privind nulitatea absoluta iar ei invoca tardivitatea contestatiei ( au trecut mai mult de 30 de zile ) am vreo sansa de reusita ?
Va multumesc
O decizie de concediere poate fi contestata in instanta pentru incalcarea conditiilor de forma si de fond necesare emiterii ei.
Conditiile de forma se refera la forma si continutul deciziei de concediere - Decizia se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire la termenul in care poate fi contestata si la instanta judecatoreasca la care se contesta.
De asemenea, decizia de concediere trebuie sa contina in mod obligatoriu si durata preavizului.
Intr-adevar, se poate invoca exceptia tardivitatii contestatiei ... insa potrivit art.103 C.proc. , puteti solicita repunerea in termenul de contestatie daca dovediti ca ati fost impiedicat/a printr-o imprejurare mai presus de vointa dvs.