avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modalitate contestatie dupa lunga perioada de timp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modalitate contestatie dupa lunga perioada de timp

Mai exista o alta modalitate de contestare a unei decizii de concediere daca nu a fost constestata in cele 30 de zile. Banuiesc ca nu. Ma contrazice cineva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:32, 19 Iulie 2011
Eu nu va contrazic.
nici daca am contestat preavizul atunci cand a fost emis (care nu are valoare de concediere) ? si nici daca am contestat concedierea inainte de prima zi de judecata? dar dupa cele 30 de zile :(
Eu va contrazic si va pot spune ca se poate contesta decizia de concediere si nu preavizul dupa expirarea termenului prevazut de lege pentru depunerea contestatiei.
freeelis a scris:

... se poate contesta decizia de concediere dupa expirarea termenului de contestare de 30 de zile

...puteti va rog sa imi indicati un articol/ lege exacta/precedent. :(

Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
ContSters83715, utilizator
Este vorba despre art.103 C.proc.civ. , si anume despre institutia repunerii in termen.
Art. 103 C.proc.civ. reglementeaza institutia repunerii in termenul de procedura, situatie in care, daca sunt indeplinite conditiile ce urmeaza, partea care a pierdut termenul de procedura il poate redobandi prin repunerea de catre instanta a partii in acelasi termen. Conditiile sunt:
1. Partea sa fi pierdut termenul de procedura dintr-o imprejurare mai presus de vointa ei.
2. In cel mult 15 zile de la incetarea acelei imprejurari sa faca o cerere instantei pentru repunere in termen.
3. In cele 15 zile sa arate si sa motiveze, sa probeze imprejurarea care a impie-dicat-o sa faca actul de procedura.
4. In cele 15 zile sa faca actul de procedura pe care nu l-a facut in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in termen nicxon nicxon buna ziua, Am un proces in litigii de munca,unde am solicitat repunerea in termen,instanta imi cere sa motivez in fapt si in drept aceasta cerere.Rog ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului de a solicita anularea deciziei de concediere/ diana_h diana_h In data de 21.05.2010 mi-a fost comunicat un preaviz, nu decizie de concediere, datat 6.05.2010 aducand ca argument desfiintarea postului din motive economice ... (vezi toată discuția)
Recurs Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua! Va rog un sfat. Sunt intr-un proces civil legat de un teren, eu impreuna cu vecinul meu G, impotriva lui RAD, de la care am cumparat terenul. ... (vezi toată discuția)