avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... repunere in termen
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

repunere in termen

buna ziua,
Am un proces in litigii de munca,unde am solicitat repunerea in termen,instanta imi cere sa motivez in fapt si in drept aceasta cerere.Rog sa ma ajutati in acest sens si daca puteti sa-mi spuneti ce anume pot sa fac ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:27, 8 Octombrie 2011
Art. 103, C.pr.civ. reglementeaza situatia repunerii in termenul de procedura, situatie in care, daca sunt indeplinite conditiile ce urmeaza, partea care a pierdut termenul de procedura il poate redobandi prin repunerea de catre instanta a partii in acelasi termen.
Conditiile sunt:
1. Partea sa fi pierdut termenul de procedura dintr-o imprejurare mai presus de vointa ei.
2. In cel mult 15 zile de la incetarea acelei imprejurari sa faca o cerere instantei pentru repunere in termen.
3. In cele 15 zile sa arate si sa motiveze, sa probeze imprejurarea care a impiedicat-o sa faca actul de procedura.
4. In cele 15 zile sa faca actul de procedura pe care nu l-a facut in termen.

Motivarea in fapt reprezinta împrejurările de fapt care v-a determinat să solicitati instantei repunerea in termen , iar motivele de drept reprezintă temeiul juridic.

Legea nu enumera cazurile în care poate fi acordata repunerea în termen, lasând organelor de jurisdictie libertatea de apreciere a împrejurarilor invocate de reclamant, limitele acestei libertati rezultând din formula utilizata de legiuitor „cauze temeinic justificate”, care subliniaza de altfel caracterul exceptional al acestei institutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate contestatie dupa lunga perioada de timp ContSters83715 ContSters83715 Mai exista o alta modalitate de contestare a unei decizii de concediere daca nu a fost constestata in cele 30 de zile. Banuiesc ca nu. Ma contrazice cineva? (vezi toată discuția)
Recurs Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua! Va rog un sfat. Sunt intr-un proces civil legat de un teren, eu impreuna cu vecinul meu G, impotriva lui RAD, de la care am cumparat terenul. ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare feel feel Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu o contestatie in anulare. Am introdus o contestatie in anulare pe motivul ca procedura de citare nu a fost ... (vezi toată discuția)