avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE termen repunere Nulitatea absoluta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE termen repunere Nulitatea absoluta

Datorita unei decizii de concediere pe motiv de restructurare m-am ales cu un proces pe rol.
Eu sunt persoana vizata.
Din neglijenta unui "prieten" avocat am depasit termenul de 30zile lucratoare dar am un concediu medical si as intra la cele 15 zile de repunere in termen la terminarea "cauzei".
Doresc sa stiu daca concediul medical este o CAUZA REALA pt repunerea in termen.
A doua problema este ca in decizia de concediere lipseste termenul in care pot face contestatie si instanta careia sa ma adresez. acest lucru l-am invocat in cererea in judecata. Este aceasta un motiv sa duca la NULITATE ABSOLUTA fiindca in cadrul Codului Muncii nu mai gasesc un articol care sa precizeze acest lucru.

Va multumesc.
in functie de idei si raspunsuri pot adauga si alte aspecte care ar putea duce in favoarea mea in cazul procesului.

Stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 27 Mai 2010
1. Lipsa menţionării în cuprinsul deciziei de concediere a termenului în care şi a organului la care poate fi contestată decizia nu justifică depăşirea de către contestator a termenului de depunere a contestatiei.

2. Decizia se emite în scris şi, sub sancţiunea nulităţii absolute, trebuie să fie motivată în fapt şi în drept şi să cuprindă precizări cu privire la termenul în care poate fi contestată şi la instanţa judecătorească la care se contestă.

3. Potrivit dispoziţiilor art.103 C.proc.civ. neexercitarea oricărei căi de atac şi neîndeplinirea oricărui alt act de procedură în termenul legal atrage decăderea, afară de cazul când legea dispune altfel sau când partea dovedeşte că a fost împiedicată printr-o împrejurare mai presus de voinţa sa. În acest din urmă caz, actul de procedură se îndeplineşte în termen de 15 zile de la încetarea împiedicării.
Aveam o astfel de decizie de concediere care putea fi lovita de nulitatea absoluta deoarece nu respecta prevederile art.74 din Codul muncii/2003 prima instanta a hotarat cu respectarea articolelor de lege insa la recurs surpriza..........astia nu mai au aceleasi valori de lege!!!Pentru ca judecau un dosar de angajat bugetar........
Bafta si succes ca aveti nevoie.........
Multumesc pt incurajare din pacate la art74 nu mai este speculat ca nulitatea decizie lipsa paragrafului in care trebuie specificata instanta si termenul pt recurs.
Pot ataca decizia si prin prisma art61 prin obligativitatea consulatari Agentiei teritoriale pt ocupare fortei de munca
Ca sa stiti efectiv ce cuprinde o decizie de concediere ar trebui sa coroborati si prevederile art.62 C.mun. , unde este expres precizata sanctiunea nulitatii absolute.

Art.61 din ce act normativ?
Daca ati avut si avocat angajat si v-a depus cererea nu aveti practic nici o sansa cu concediul medical sa fitri repusa in termen. Avocatul trebuia sa cunoasca acest lucru. Puteti sa-i faceti plangere la Barou. daca insa nu a semnat acesta pe cerere, aveti ceva sanse, desi, fara a va sustine cererea un avocat nu prea aveti
pe fond ati avea sase, totul este sa treceti de repunerea in termen.

Alte discuții în legătură

Nulitatea absoluta a concedierii / tardivitatea contestatiei opc2006 opc2006 buna seara dupa primirea preavizului , la terminarea perioadei de preaviz , am primit decizia de concediere ( desfintarea postului ) . In decizie au omis sa ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare cim in perioada cm petremaria petremaria Timp de trei ani am fost angajatul uneia din bancile noastre cu renume.Fara a intra prea mult in detalii am sa rezum totul la faptul ca in aceasta perioada am ... (vezi toată discuția)
Recurs Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua! Va rog un sfat. Sunt intr-un proces civil legat de un teren, eu impreuna cu vecinul meu G, impotriva lui RAD, de la care am cumparat terenul. ... (vezi toată discuția)