avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de incetare CIM in perioada CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de incetare CIM in perioada CM

Timp de trei ani am fost angajatul uneia din bancile noastre cu renume.Fara a intra prea mult in detalii am sa rezum totul la faptul ca in aceasta perioada am facut trei atacuri de panica succesive fara nici un suport din partea celor indreptatiti sa o faca,in afara colegilor care au chemat ambulanta pentru a mi se acorda primul ajutor.Si...tot inainte...pana cand.. colega de pe aceeasi fct cu mine a intrat in concediu prenatal si a trebuit sa-mi suplinesc munca ,cu inca o norma,pana intr-o zi cand...nu m-am mai putut ridica din pat .Ce a urmat-medicamente,medicaluri,internari in spitale, ca intr-un final m-am intors la munca.Dupa inevitabilele controale facute de spec institutiei mi s-a recomandat reducerea cu 1/4 a timpului de lucru (CM-cod indemnizatie 10) pentru o perioda de trei luni.Dupa o luna si jumatate am primit decizia cnf careia mi-a incetat contractul de munca cu data de 15.04.2011.cnf art 61(c) din codul muncii.Pentru a-mi proteja propria persoana din pct de vedere al sanatatii nu am luat atunci nici o masura,nu am semnat decizia si nu s-a luat legatura cu mine in nici un sens avand in vedere ca am datorii catre trebuiau demult achitate.Care este sfatul pe care pe care mi-l dati,in primul rand daca este tarziu ptr a -i actiona in judecata ,cu ce ar trebui sa incep? Scuze ptru povestire,dar altfel nu intelegeati reala problema Atept raspunsuri imbucurartoare ,macar voi...multumesc
Cel mai recent răspuns: petremaria , utilizator 19:30, 1 August 2011
Termenul pentru contestarea deciziei de concediere a expirat .. insa exista o sansa, sa formulati in acelasi timp cerere de repunere in termenul de contestatie si contestatia la decizia de concediere.
Repunerea în termen se dispune la cererea părţii interesate , dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:
- partea care nu şi-a exercitat dreptul procedural înăuntrul termenului legal imperativ să facă dovada că a fost împiedicată printr-o împrejurare mai presus de voinţa ei ;
- împrejurarea ce a împiedicat partea să-şi exercite dreptul procedural să se fi produs înainte de împlinirea termenului legal imperativ;
- partea interesată să formuleze atât cererea de repunere în termen, cât şi cererea de exercitare a căii de atac ori de încuviinţare a efectuării unui alt act de procedură, în termen de 15 zile de la data încetării împiedicării .

Împrejurarea mai presus de voinţa părţii trebuie să fie una obiectivă, asimilabilă forţei majore, care nu putea fi prevăzută şi nici depăşită de către dvs ... de exemplu, internarea in spital, constituie o împrejurare mai presus de voinţa dvs, fapt care v-a împiedicat să va îndepliniti aceast drept.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult,insa internerea nu a coincis cu cele 30 zile timp in care se putea face contestatia.Medicamete care nu permit un discernamant clar pe care le administram in acea perioada poate fi o imprejurare mai presus de vointa partii?
Se poate invoca tratamentul la care ati fost supusa in acea perioada si pana in prezent ... insa va ramane la latitudinea instantei de judecata daca vi se aproba sau nu o astfel de cerere.
Legiuitorul nu a reglementat si situatiile in care se pot formula astfel de cereri, lasand la aprecierea instantei de judecata sa decida daca motivul invocat este sau nu o împrejurare mai presus de voinţa partii.
din putinele mele cunostinte pana in Septembrie avocatii se afla in vacanta.Cum as putea proceda?
Daca o prelungiti pana in septembrie , atunci sigur vi se va respinge cererea de repunere in termen ... mai sus aveti conditiile care trebuie sa fie indeplinite de catre o astfel de cerere.

Alte discuții în legătură

Concediere termen repunere nulitatea absoluta vnica22 vnica22 Datorita unei decizii de concediere pe motiv de restructurare m-am ales cu un proces pe rol. Eu sunt persoana vizata. Din neglijenta unui \"prieten\" avocat ... (vezi toată discuția)
Repunere in termenul de prescriptie Matrixw Matrixw Buna ziua. Anul trecut in decursul a trei luni am fost sanctionat disciplinar de 3 ori. Nu am contestat aceste decizii deoarece in urma abuzurilor venite din ... (vezi toată discuția)
Nu am primit hotararea dutzu dutzu salut am si eu o problema sunt in litigiu cu fostul angajator pt concediere, am pierdut procesul, sentinta s-a dat pe 17.10.2008. azi am aflat(avocata mea ... (vezi toată discuția)