avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repunere in termenul de prescriptie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repunere in termenul de prescriptie

Buna ziua.
Anul trecut in decursul a trei luni am fost sanctionat disciplinar de 3 ori.
Nu am contestat aceste decizii deoarece in urma abuzurilor venite din partea superiorilor si a stresului cauzat de aceste abuzuri am fost diagnosticat cu hiper tensiune arteriala stadiul doi, si cu cardiopatie ischemica boli ce nu am avut in viata mea , boli ce au aparut imediat dupa prima sanctionare, si dupa primele amenintari cu concedierea.
Boala a evoluat pe parcursul acestor 3 luni in asa masura incat am ajuns de mai multe ori la urgente fapte ce pot dovedi cu acte, astfel medicul de familie a propus sa ma feresc de orice conflict care poate provoca stres pt a ma feri de alte probleme.
Acum starea de sanatate datorita medicatiei din ultimile 6 luni mi ar permite sa pot initia o chemare in judecata a angajatorului pt a contesta deciziile de sanctionare, oare pe acest considerent pot cere repunerea in termenul de prescriptie a celor 3 decizii de sanctionare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:36, 13 Martie 2011
Va trebui sa demonstrati legatura intre " abuzurile" sefilor si diagnosticul dat de medic. S-ar pute ca, dupa trei sanctiuni, si angajatorul sa sufere de aceiasi boala pricinuita de dv. si sa solicite, ca si dv. niscai daune. Oricum, merita sa incercati, la haosul existent in societatea romaneasca nu se va cunoaste.
Puteti depune contestatia privind decizia de sanctionare si totodata sa formulati si cerere de repunere in termen ... atasati la cerere actele medicale.
Exista si posibilitatea sa va fie respinsa solicitarea.
pt Dl P Neagu.
Pot demonstra foarte usor abuzurile lor, nci una dintre cele 3 sanctiuni nu este legal, si nu a avut nici un temei.
Ideea era sa se fabrice cat mai multe sanctionari pt a ma putea concedia.
De ex-
Au emis o convocare cu data de 25 in care era mentionat ca in data de 30 trebuie sa ma prezint la cercetare disciplinara.
In 26 mi au trimis un mail in care mi au spus sa nu ma mai prezint la sediul din Bucuresti ci doar sa trimit o nota explicativa prin mail si ulterior prin posta.
Am trimis nota explicativa in data de 27, si totusi decizia de sanctionare era deja amis in data de 25 imediat dupa emiterea convocarii.
Convocarea avea nr de inregistrare 381 din 25.04.2010, iar decizia avea nr inregistrare 382 din 25.04.2010 deci convocarea si decizia au fost emise imediat unul dupa celalalt fara sa astepte sa fac nota explicativa sau sa ma prezint la cercetare.
Sanctiunea a fost reducere de salar.
Nici una dintre cele trei decizii nu continea mentiunile refritoare la respingrerea apararii, si a dovezilor oferite de angajat.unul dintre convocari mi a fost comunicat la o luna dupa data emiterii, etc.
@matrixw: Nu mie trebuie sa imi demonstrati. Pentru orice sanctiune aveti dreptul de contestatie de 30 de zile. Trebuia sa uzati de acest drept daca va considerati nevinovat. Daca se demonstra de la prima sanctiune ca dv. aveti dreptate nu mai urmau celalate.
Din cate spuneti aveati toate sansele de castig in instanta.
Pt toate minciunile pt care am fost cercetat am depus plangere penala impotriva angajatorului, a directorilor de departamente, si sefa comisiei disciplinare.pentru savarsirea infracţiunii de denunţ calomnios, prevăzută de art. 259 Cod Penal, pentru savarsirea infracţiunii de calomnie, prevăzută de art. 206 Cod Penal, pentru savarsirea infracţiunii de Falsul in inscrisuri sub semnatura privata , prevăzută de art. 290 Cod Penal, pentru savarsirea infracţiunii de Uz de fals , prevăzută de art. 291 Cod Penal, pentru savarsirea infracţiunii de Marturie mincinoasa, prevăzută de art. 260 Cod Penal, pentru savarsirea infracţiunii de Incercarea de a determina marturia mincinoasa, prevăzută de art. 261 Cod Penal, pentru savarsirea infracţiunii de Impiedicarea participarii in proces, prevăzută de art. 261/1 Cod Penal, si a fost dispus de catre procuror inceperea urmaririi penale pentru toate aceste infractiuni.
In cazul in care se va aproba repunerea in termen oare se va suspenda dosarul pana la incheierea dosarului penal?

Alte discuții în legătură

Recurs Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua! Va rog un sfat. Sunt intr-un proces civil legat de un teren, eu impreuna cu vecinul meu G, impotriva lui RAD, de la care am cumparat terenul. ... (vezi toată discuția)
Concediere termen repunere nulitatea absoluta vnica22 vnica22 Datorita unei decizii de concediere pe motiv de restructurare m-am ales cu un proces pe rol. Eu sunt persoana vizata. Din neglijenta unui \"prieten\" avocat ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare cim in perioada cm petremaria petremaria Timp de trei ani am fost angajatul uneia din bancile noastre cu renume.Fara a intra prea mult in detalii am sa rezum totul la faptul ca in aceasta perioada am ... (vezi toată discuția)