avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repunere in termenul de prescriptie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repunere in termenul de prescriptie

Buna ziua.
Anul trecut in decursul a trei luni am fost sanctionat disciplinar de 3 ori.
Nu am contestat aceste decizii deoarece in urma abuzurilor venite din partea superiorilor si a stresului cauzat de aceste abuzuri am fost diagnosticat cu hiper tensiune arteriala stadiul doi, si cu cardiopatie ischemica boli ce nu am avut in viata mea , boli ce au aparut imediat dupa prima sanctionare, si dupa primele amenintari cu concedierea.
Boala a evoluat pe parcursul acestor 3 luni in asa masura incat am ajuns de mai multe ori la urgente fapte ce pot dovedi cu acte, astfel medicul de familie a propus sa ma feresc de orice conflict care poate provoca stres pt a ma feri de alte probleme.
Acum starea de sanatate datorita medicatiei din ultimile 6 luni mi ar permite sa pot initia o chemare in judecata a angajatorului pt a contesta deciziile de sanctionare, oare pe acest considerent pot cere repunerea in termenul de prescriptie a celor 3 decizii de sanctionare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:36, 13 Martie 2011
Daca cercetarile va vor da dreptate veti solicita in instanta anularea sanctiunilor. Pan atunci nu vad de ce va faceti atatea probleme, sanctiune poate primi orice salariat, asta nu echivaleaza cu un cazier judiciar care atarna greu de CV-ul persoanei.
Retineti raspunsul: va puteti adresa instantei.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Va doresc o seara placuta.
Potrivit dispoziţiilor alin.1 teza a II-a şi alin.2 ale art.103 C.proc.civ., decăderea nu operează în situaţia în care partea dovedeşte că a fost împiedicată printr-o împrejurare mai presus de voinţa ei să îndeplinească actul de procedură în termenul legal.
În acest caz, actul de procedură se va îndeplini în termen de 15 zile de la încetarea împiedicării şi în acelaşi termen vor fi arătate şi motivele împiedicării (art.103 alin.2 C.proc.civ.).
Din aceste dispoziţii rezultă că repunerea în termenul de exercitare a unei căi de atac sau de îndeplinire a oricărui alt act de procedură se dispune la cererea părţii interesate , dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:
- partea care nu şi-a exercitat dreptul procedural înăuntrul termenului legal imperativ să facă dovada că a fost împiedicată printr-o împrejurare mai presus de voinţa ei ;
- împrejurarea ce a împiedicat partea să-şi exercite dreptul procedural să se fi produs înainte de împlinirea termenului legal imperativ;
- partea interesată să formuleze atât cererea de repunere în termen, cât şi cererea de exercitare a căii de atac ori de încuviinţare a efectuării unui alt act de procedură, în termen de 15 zile de la data încetării împiedicării .

Prin urmare, daca nu sunt indeplinite aceste conditii cererea de repunere in termen va fi respinsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua! Va rog un sfat. Sunt intr-un proces civil legat de un teren, eu impreuna cu vecinul meu G, impotriva lui RAD, de la care am cumparat terenul. ... (vezi toată discuția)
Concediere termen repunere nulitatea absoluta vnica22 vnica22 Datorita unei decizii de concediere pe motiv de restructurare m-am ales cu un proces pe rol. Eu sunt persoana vizata. Din neglijenta unui \"prieten\" avocat ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare cim in perioada cm petremaria petremaria Timp de trei ani am fost angajatul uneia din bancile noastre cu renume.Fara a intra prea mult in detalii am sa rezum totul la faptul ca in aceasta perioada am ... (vezi toată discuția)